Διεθνή

Φοβερός Τραμπ: Με τη φωτογραφία πίσω από τα σίδερα της φυλακής έβγαλε 7,1 εκατ. δολάρια

Φοβερός Τραμπ: Με τη φωτογραφία πίσω από τα σίδερα της φυλακής έβγαλε 7,1 εκατ. δολάρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η περίφημη φωτογραφία με την οποία επιβεβαιώθηκε η πρόσφατη σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ, απέφερε στον πρώην πρόεδρο έσοδα ύψους 7,1 εκατομμυρίων δολαρίων για την προεκλογική του εκστρατεία.

Από την περασμένη Πέμπτη που παρουσιάστηκε σε φυλακή της Ατλάντα στην Τζόρτζια, όπου φωτογραφήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης διαδικασίας σύλληψής του – κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε πρώην πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ – ο Τραμπ συγκέντρωσε 7,1 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου του Στίβεν Τσέουνγκ στο X (πρώην Twitter).

Η φωτογραφία του, που τραβήχτηκε από τις υπηρεσίες του σερίφη της πρωτεύουσας της πολιτείας της Τζόρτζια, κυκλοφόρησε σε μπλουζάκια, σφηνοπότηρα, κούπες, αφίσες ακόμη και σε κουκλάκια τόσο από υποστηρικτές του όσο και από πολέμιους.

Η εν λόγω φωτογραφία του με κόκκινη γραβάτα, μαλλιά που λάμπουν και βλοσυρό βλέμμα τραβήχτηκε καθώς ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές συνελήφθη για πάνω από 12 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στο πλαίσιο ποινικής υπόθεσης, στην οποία κατηγορείται ότι επιχείρησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020.

Ο Τραμπ, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος το 2016, αλλά ηττήθηκε από τον δημοκρατικό νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2020, διεκδικεί ξανά το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το ερχόμενο έτος στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, ο οποίος προηγείται με απόσταση των αντιπάλων του στις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών το 2024, αρνείται όλες τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X