Διεθνή

Γαλλικές εκλογές: Το 23% των ψηφοφόρων του Μελανσόν θα ψηφίσει Λε Πέν

Γαλλικές εκλογές: Το 23% των ψηφοφόρων του Μελανσόν θα ψηφίσει Λε Πέν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο αριστερός υποψήφιος Ζαν Λυκ Μελανσόν ήταν σαφής μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του: στον β’ γύρο να μην ψηφίσουν τη Μαρίν Λε Πεν. «Ούτε μια ψήφο στην Μαρίν Λεπέν» τους είπε. Το 33% τον άκουσε και δηλώνει ότι θα ψηφίσει Μακρόν. Αλλά το 23%, όμως, θα επιλέξει την ακροδεξιά υποψήφια.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει κυλιόμενη δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου Ifop για το τι προτίθενται να κάνουν στον β’ γύρο των γαλλικών εκλογών οι ψηφοφόροι του Ζαν Λυκ Μελανσόν. Το δε 44% προσανατολίζεται στην αποχή.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 76% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού Ζεμούρ – ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Λε Πεν – θα την υπερψηφίσει, ενώ το 20% δηλώνει πως θα απόσχει.

Από τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς Βαλερί Πεκρές, η οποία τάχθηκε κατά της Λε Πεν, το 35% εμφανίζεται έτοιμο να την υπερψηφίσει στο δεύτερο γύρο, ένα άλλο 35% ψηφίζει Μακρόν, ενώ το 30% επιλέγει την αποχή.

Ως προς τους ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων, η μεγάλη πλειονότητα αυτών που τοποθετούνται στη Δεξιά θα ψηφίσουν την Λε Πεν στο δεύτερο γύρο, η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος θα ψηφίσουν τον Μακρόν, ενώ στους Οικολόγους οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους τάσσονται υπέρ του Μακρόν, αν και το 38% δηλώνει πως θα απόσχει.

Τέλος, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές και δημοσκόπους, μεταξύ των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αυτοί που θα επέλεγαν την Λε Πεν αν αποφάσιζαν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους που θα επέλεγαν τον Μακρόν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X