Διεθνή

«Γιγαντώνεται» η παγκόσμια αγορά για τις ψηφιακές πληρωμές!

«Γιγαντώνεται» η παγκόσμια αγορά για τις ψηφιακές πληρωμές!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η παγκόσμια αγορά για τις ψηφιακές πληρωμές αναμένεται να διπλασιάσει τα μεγέθη της μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες αλλά και νέα προϊόντα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ομιλητές της διεθνούς ημερίδας «Leaders in FinTech: Personal stories of financial disruption», με θέμα τις νέες τάσεις στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών η οποία διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία από τη Warply στις 7 Μαρτίου.

Πώς… αλλάζουν οι ψηφιακές πληρωμές

Με προσκεκλημένες ομιλήτριες από το εξωτερικό, η ημερίδα επικεντρώθηκε στις ψηφιακές πληρωμές και τις καινοτόμες υπηρεσίες, όπως αυτές υλοποιούνται ήδη στο λιανεμπόριο και στον τραπεζικό τομέα. Όπως διευκρινίστηκε η παγκόσμια αγορά ψηφιακών πληρωμών το 2018 εκτιμήθηκε στα 3.417,39 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά αναμένεται να φτάσει τα 7.640 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 13,7%, κατά την προσεχή πενταετία 2019-2024. Αντίστοιχα στη Ρωσία – σύμφωνα με τη μελέτη της Sberbank – το 2017, το ποσοστό των ψηφιακών πληρωμών για αγαθά και υπηρεσίες αυξήθηκε στο 39%, από 4% που ήταν το 2008 με το κινητό τηλέφωνο να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην αύξηση διείσδυσης των υπηρεσιών αυτών, κυρίως μέσω των e-wallets.

Κατά την ημερίδα η Ευρωβουλευτής κα. Εύα Καϊλή, η κα. Αna Cernat, CEO της ψηφιακής τράπεζας «Alior Βank Romania», η κα. Άννα Πούλιου, Head of Privacy στη CHANEL στο Παρίσι και μέλος επιτροπών για την ανταγωνιστικότητα τη συμμόρφωση και την ιδιωτικότητα στην Ευρώπη αλλά και η κα. Anna Kuzmina, Deputy Commercial Director της Yandex.Money της μεγαλύτερης εταιρείας fintech της Ασίας, παρουσίασαν συνολικά το οικοσύστημα των ψηφιακών πληρωμών.

Στο επίκεντρο τα… κινητά πορτοφόλια

Με έμφαση στα mobile wallets, τις επενδυτικές ευκαιρίες αλλά και την ανάπτυξη e-wallet από εταιρείες λιανικής και κυρίως από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας οι ομιλητές σημείωσαν ότι το οικοσύστημα των ψηφιακών πληρωμών κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε σχέση με τις παραδοσιακές τράπεζες ενώ υπογραμμίστηκε και ο ρόλος της νομοθεσίας στη διείσδυση των ψηφιακών πληρωμών ανά χώρα.

Ειδικά στην αγορά της Κίνας, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε πάνω από το 20% των πολιτών πιστεύουν, ότι οι ψηφιακές πληρωμές θα αντικαταστήσουν τις ταμειακές συναλλαγές στο άμεσο μέλλον, καθώς οι πλατφόρμες για ψηφιακές πληρωμές μέσω κινητών – όπως το Alipay και το WeChat Pay αντικαθιστούν ολοένα και περισσότερο τη χρήση χαρτονομισμάτων στην καθημερινή ζωή των κινέζων. Η έρευνα από την Ένωση Πληρωμών και Εκκαθάρισης της Κίνας διαπίστωσε επίσης, ότι για τις δημόσιες μεταφορές τους, δύο στους πέντε κινέζους επιλέγουν να σαρώσουν έναν QR κωδικό μέσω του κινητού τους, για πληρώσουν και να κάνουν τη βόλτα τους.

Οι ψηφιακές πληρωμές και η… επιβράβευση

Η ημερίδα «Leaders in FinTech: personal stories of financial disruption» είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων από τη Warply, που φιλοδοξούν να εμβαθύνουν στις υπηρεσίες fintech και να μεταφέρουν γνώση στα στελέχη των εταιρειών, αλλά και στο ευρύ κοινό μπροστά στις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετρό: Με το… βλέμμα στο ΣτΕ οι προσφορές για τη γραμμή 4!

Η Warply είναι #1 εταιρεία στα προγράμματα επιβράβευσης πελατών και μια από τις μεγαλύτερες σε Mobile Loyalty & Mobile Payments στην περιοχή ΕΜΕΑ. Με μεγάλο πελατολόγιο σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και κορυφαίων τραπεζών σε Ελλάδα και εξωτερικό. η πλατφόρμα της Warply Engage, δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, με προγράμματα πιστότητας και επιβράβευσης, λύσεις προσωποποιημένης επικοινωνίας με πολλαπλά κανάλια και proximity marketing, analytics με πρόβλεψη απόδοσης, κα.

Επίσης διαθέτει μοναδικές καινοτόμες υπηρεσίες όπως, το Payments Keyboard (https://warp.ly/keyboard-payments), το ψηφιακό πορτοφόλι εμπόρου (https://warp.ly/warplypay) και υπηρεσίες για BFM (business financial management). Έχοντας πολλά βραβεία στο ενεργητικό της, η Warply συνεχίζει και επενδύει στο μέλλον και την καινοτομία, χρησιμοποιώντας Deep Learning τεχνολογία και τις πιο σύγχρονες τεχνικές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X