Διεθνή

Γιώργος Φίλης: Οι Ρώσοι υπερφαλαγγίζουν τους Ουκρανούς (video)

Γιώργος Φίλης: Οι Ρώσοι υπερφαλαγγίζουν τους Ουκρανούς (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τις εξελίξεις από τα μέτωπα της Ουκρανίας ανέλυσε ο Γιώργος Φίλης, ο οποίος σχολίασε το διάγγελμα Πούτιν και στάθηκε στις τουρκικές προκλήσεις.

Έχουμε εξελίξεις σε τρεις άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι στην περιοχή του Χαρκόβου όπου οι Ουκρανοί έχουν ανακαταλάβει κάποιες περιοχές και οι Ρώσοι υποχώρησαν. Στον δεύτερο άξονα, στο Ντονμπάς, έχουν καταφέρει οι Ρώσοι να σπάσουν τις γραμμές που δημιούργησαν οι Ουκρανοί το 2014. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους Ουκρανούς να υπερφαλαγγιστούν. Θα υπάρξει τεράστιο ζήτημα, γιατί δεν υπάρχει δυτικότερα οργανωμένη γραμμή άμυνας. Άρα εκεί είναι το κρίσιμο σημείο που οι Ρώσοι κερδίζουν με αργά βήματα μικρές περιοχές που ήταν πολύ καλά οχυρωμένες.

Η τρίτη περιοχή είναι το Φιδονήσι, το οποίο είναι στα ανοιχτά της Οδησσού. Εκεί φαίνεται, ότι είναι δύσκολη περίπτωση. Γιατί είναι η μόνη περιοχή που μπορεί να έχει ΑΟΖ η Ουκρανία. Φαίνεται, ότι θα οδηγηθούμε σε επίθεση στην Οδησσό, λαμβάνοντας υπόψιν το θέμα της Υπερδνειστερίας, όπου έχουμε μεγάλη ένταση, επεισόδια και εκρήξεις.

Με λίγα λόγια, ο πόλεμος μετακινείται δυτικά, κάτι που είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το ανατολικό μέτωπο, γιατί εφάπτεται με χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Ρουμανία. Υπάρχουν και κινήσεις των πολωνικών στρατευμάτων προς τη Ρουμανία, για να μπούνε μέσα στη Μολδαβία. Οι Ρώσοι έχουν καταγγείλει ότι 3000 Γκρίζοι Λύκοι μάχονται υπέρ της Ουκρανίας. Δεν θα είχαν λόγο να το πούνε. Υποτίθεται, ότι είναι σύμμαχοι με τους Ρώσους. Υπάρχουν κινήσεις που μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες. Το σίγουρο είναι, ότι εάν ο κύριος Πούτιν δεν πετύχει εμφατική νίκη, δεν πρόκειται να δούμε ειρήνη στην περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X