Διεθνή

Η Ελισάβετ ανακοίνωσε το όνομα της επόμενης βασίλισσας

Η Ελισάβετ ανακοίνωσε το όνομα της επόμενης βασίλισσας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η βασίλισσα Ελισάβετ, εν όψει του σημερινού εορτασμού για την ανάληψη του θρόνου πριν από 70 χρόνια, χρίζει επόμενη βασίλισσα της Βρετανίας τη Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Σήμερα συμπληρώνονται 70 χρόνια από τότε που ανέλαβε τον θρόνο η Ελισάβετ – Αλεξάνδρα – Μαρία, κατά κόσμο βασίλισσα Ελισάβετ η Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους σας για την υποστήριξή σας. Παραμένω αιώνια ευγνώμων για την πίστη και τη στοργή που συνεχίζετε να μου δίνετε», είπε η βασίλισσα, όπως μεταδίδει το CNN.

«Και όταν, στο πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου Κάρολος γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα δώσετε και σε αυτόν και στη σύζυγό του, Καμίλα, την ίδια υποστήριξη που μου δώσατε. Είναι ειλικρινής μου ευχή όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Καμίλα να να είναι γνωστή ως Queen Consort (Βασιλική Σύζυγος) καθώς συνεχίζει τη δική της πιστή υπηρεσία» είπε η Ελισάβετ, μεταξύ άλλων.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα ανακοίνωσαν ότι «συγκινήθηκαν και τιμήθηκαν από τα λόγια της Αυτού Μεγαλειότης», σύμφωνα με εκπρόσωπο της βασιλικής οικογένειας.

Ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύτηκαν το 2005 με πολιτικό γάμο στο Γουίνδσορ.

Η Καμίλα έγινε γνωστή μετά τον χωρισμό του Καρόλου και της Νταϊάνα στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Η Νταϊάνα, μάλιστα, είχε κατηγορήσει την Καμίλα για την καταστροφή του γάμου της, λέγοντας σε μια τηλεοπτική συνέντευξη το 1995: «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X