Διεθνή

Η πλειοψηφία των Αμερικανών αντίθετη σε νέα βοήθεια στην Ουκρανία

Η πλειοψηφία των Αμερικανών αντίθετη σε νέα βοήθεια στην Ουκρανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι Αμερικανοί αντιτίθενται στην έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης από το Κογκρέσο για την υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN που διεξήχθη από το SSRS.

Συνολικά, το 55% λέει ότι το Κογκρέσο δεν πρέπει να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση για την υποστήριξη της Ουκρανίας έναντι 45% ότι πρέπει να το κάνει. Και το 51% λέει ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη κάνει αρκετά για να βοηθήσουν την Ουκρανία, ενώ το 48% ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα. Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη στις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου 2022 βρήκε ότι το 62% πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να είχαν κάνει περισσότερα.

Η πλειοψηφία (68%) όσων λένε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να στηρίξουν την Ουκρανία τάσσονται υπέρ της πρόσθετης χρηματοδότησης, όπως και το 23% όσων λένε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη κάνει αρκετά.

Όταν ρωτήθηκαν συγκεκριμένα για τους τύπους βοήθειας που θα μπορούσαν να παράσχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, υπάρχει ευρύτερη υποστήριξη για βοήθεια με τη συλλογή πληροφοριών (63%) και τη στρατιωτική εκπαίδευση (53%) παρά για την παροχή όπλων (43%), παράλληλα με την πολύ μικρή υποστήριξη στο ενδεχόμενο συμμετοχής αμερικανικών δυνάμεων σε πολεμικές επιχειρήσεις (17%).

Οι περισσότεροι Αμερικανοί που λένε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα για να στηρίξουν την Ουκρανία είναι υπέρ της παροχής βοήθειας στη συλλογή πληροφοριών (75%), στρατιωτική εκπαίδευση (68%) και όπλα (60%), ενώ μεταξύ εκείνων που λένε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη κάνει αρκετά, μόνο η συλλογή πληροφοριών κερδίζει την υποστήριξη της πλειοψηφίας (52%).

Η πλειονότητα των Αμερικανών εκφράζει την ανησυχία ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα απειλήσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ (56%), αλλά αυτό το ποσοστό μειώθηκε σημαντικά από τον Φεβρουάριο του 2022 (το 72% ανησυχούσε για απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ τότε).

Μια μεγαλύτερη ανησυχία σε όλες τις κομματικές γραμμές στη νέα δημοσκόπηση είναι ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί χωρίς επίλυση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σχεδόν 8 στους 10 ανησυχούν για αυτό, συμπεριλαμβανομένων 82% των Δημοκρατικών, 75% των ανεξάρτητων και 73% των Ρεπουμπλικανών. Σχεδόν τα δύο τρίτα συνολικά ανησυχούν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε αυξημένες απειλές για τη δημοκρατία αλλού (65%) ή σε ρωσικές επιθέσεις αλλού (64%) και περίπου 6 στους 10 ανησυχούν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ευρύτερο πόλεμο στην Ευρώπη (59%).

Η έρευνα διαπιστώνει ευρείες κομματικές διαφορές. Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι λένε σε γενικές γραμμές ότι το Κογκρέσο δεν πρέπει να εγκρίνει νέα χρηματοδότηση (71%) και ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει αρκετά για να βοηθήσουν την Ουκρανία (59%). Μεταξύ των Δημοκρατικών, οι περισσότεροι λένε το αντίθετο, το 62% τάσσεται υπέρ της πρόσθετης χρηματοδότησης και το 61% λέει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X