Διεθνή

Η ζωή και η ελπίδα επιστρέφουν στη Γουχάν-Εικόνα από το δικό μας μέλλον

Η ζωή και η ελπίδα επιστρέφουν στη Γουχάν-Εικόνα από το δικό μας μέλλον
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ζωή, η ελπίδα και οι πολίτες επιστρέφουν στη Γουχάν. Και μας δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Ισως είναι μία εικόνα από το δικό μας προσεχές μέλλον. Η πόλη της Κίνας που πρώτη έχει πληγεί από τον κορονοϊό και βρέθηκε σε δίμηνη καραντίνα, σήμερα άνοιξε τις πύλες της να εισέλθουν άνθρωποι. Πλήθη επιβατών έφτασαν σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου στο σιδηροδρομικό σταθμό, καθώς επιτρέπεται στους ανθρώπους να εισέλθουν, αλλά όχι να φύγουν. Τα πάρκα άνοιξαν και οι πολίτες έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν.   «Νομίζω ότι η επιστροφή στην εργασία αποτελεί ένα είδος ελπίδας. Τουλάχιστον δείχνει ότι η Κίνα κερδίζει», δήλωσε ο Zhang Yulun, 35, επιστρέφοντας στην πόλη του για δουλειά.

Οι πρώτες αφίξεις στη Γουχάν ξεκίνησαν.   Η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι κατέγραψε πάνω από 50.000 περιπτώσεις κορονοϊού και τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κορονοϊός θεωρείται ότι ξεκίνησε από μια αγορά θαλασσινών στη Γουχάν, μια πόλη που μέχρι πριν το ξέσπασμα της πανδημίας ήταν ελάχιστα γνωστή στον κόσμο.   Οι 11 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης τέθηκαν σε αυστηρή καραντίνα από τα μέσα Ιανουαρίου, με οδοφράγματα γύρω από τα περίχωρα και δραστικούς περιορισμούς στην καθημερινή ζωή. Ωστόσο, οι δρόμοι άνοιξαν ξανά αργά την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ένα ζευγάρι απολαμβάνει μια αγκαλιά σε πάρκο της Γουχάν καθώς μετά από σχεδόν τρεις μήνες η ζωή επανέρχεται ξανά στους ρυθμούς της

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι το μετρό ήταν ανοιχτό από το Σάββατο και ότι τα τρένα θα μπορούσαν να φθάσουν στους 17 σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης.   Ο δεκαεξάχρονος φοιτητής Guo Liangkai, ο οποίος έφθασε πίσω στην πόλη μετά από τρεις μήνες, δήλωσε στο Reuters: «Πρώτα απ’ όλα, με κάνει πολύ χαρούμενο το ότι θα δω την οικογένειά μου ξανά. Θέλουμε να αγκαλιαστούμε, αλλά είμαστε σε ειδική κατάσταση και δεν μπορώ».   Όλες οι αφίξεις πολιτών στη Γουχάν συνοδεύονται από έναν πράσινο κώδικα σε μια εφαρμογή για κινητά ως απόδειξη ότι είναι υγιείς. Τα μέτρα είναι αυστηρά ακόμη και απαιτείται να φοράνε όλοι μάσκες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X