Διεθνή

Ινδία: Έρευνα για την εξάπλωση “μυστηριώδους πυρετού” με δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά

Ινδία: Έρευνα για την εξάπλωση “μυστηριώδους πυρετού” με δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Ινδίας , 53 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους 45 παιδιά.

Την ώρα που οι υγειονομικές αρχές στην Ινδία εξοπλίζονται για να αντιμετωπίσουν το τρίτο κύμα κορονοϊού, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι θανατηφόρο ακόμα και για τα παιδιά, αρκετές περιπτώσεις «μυστηριώδους πυρετού» καταγράφονται στην πολιτεία Ούταρ Πράντες, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Αρκετοί ασθενείς παραπονιούνταν για πόνους στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους, αφυδάτωση και ναυτία.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και 45 παιδιά. Έως την Τρίτη, 186 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους παιδιά, είχαν εισαχθεί στα νοσοκομεία, με αρκετούς να έχουν υψηλό πυρετό.

Ο επικεφαλής της πολιτείας Ούταρ Πράντες Γιόγκι Αντιτιανάθ επισκέφθηκε το νοσοκομείο στην συνοικία Φιροζαμπάντ και άρχισε έρευνα για τους θανάτους και τους λόγους πίσω από την εξάπλωση της μυστηριώδους ασθένειας.

Επισκέφθηκε τα παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, καθώς και τα σπίτια κάποιων από εκείνους που πέθαναν.

Ο ίδιος προειδοποίησε κατά οποιαδήποτε αμέλειας στη διαχείριση των περιστατικών και έδωσε κατευθύνσεις στους υπεύθυνους προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπλέον ασθενοφόρα για τους ασθενείς σε αγροτικές περιοχές.

Αρκετές περιπτώσεις αναφέρονται από τις περιοχές Άγκρα, Μαθούρα, Μέινπουρι, Ετάχ και Κασγκάνι, ενώ το Φιροζάμπαντ εκτιμάται ότι είναι η περιοχή που έχει επηρεαστεί περισσότερο στην πολιτεία.

Ο παιδίατρος Καφίλ Καν, ο οποίος εργαζόταν για το κρατικό νοσοκομείο στην Ουτάρ Πράντες, είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ασθένεια όπως ο «μυστηριώδης πυρετός» και μετά από την κατάλληλη αντιμετώπιση μπορεί να γίνει διάγνωση της πραγματικής αιτίας πίσω από τον πυρετό.

Σε συνέντευξη στο περιοδικό «The Week» δήλωσε ότι «οι μολύνσεις από ιούς συνήθως εξαπλώνονται στην αρχή του χειμώνα και προκαλούν γρίπη. Αυτός ο ιός που είναι ενεργός στην ανατολική και δυτική Ούταρ Πράντες είναι διαφορετικός. Η COVID-19, ο δάγκειος πυρετός και η ελονοσία μαζί, προκαλούν επιπλοκές».

«Η ελονοσία και ο δάγκειος είναι εύκολο να διαγνωστούν και έτσι δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος για τους γιατρούς να τον ονομάσουν “μυστηριώδη πυρετό”. Ή μήπως τα τυπικά τεστ δεν φέρνουν αποτέλεσμα;» είπε.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν επίσης ότι ο μυστηριώδης πυρετός δεν είναι τίποτα άλλο από δάγκειος πυρετός μαζί με ελονοσία, και οι δύο μολύνσεις προέρχονται από κουνούπια και συνήθως εμφανίζονται αυτή την εποχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X