Διεθνή

Ινδία: Βίντεο σοκ από τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας με τους 132 νεκρούς (vid)

Ινδία: Βίντεο σοκ από τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας με τους 132 νεκρούς (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ινδία: Τουλάχιστον 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία όταν μια πεζογέφυρα κατέρρευσε στο ποτάμι, ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι σχεδόν 500 άνθρωποι γιόρταζαν την τελευταία μέρα του φεστιβάλ Diwali πάνω και γύρω από την σχεδόν 150 ετών κρεμαστή γέφυρα στο Morbi, όταν τα καλώδια στήριξης έσπασαν.

Βίντεο που είδε το “φως” της δημοσιότητας δείχνει τη στιγμή που η γέφυρα ταλαντεύεται πριν ξαφνικά υποχωρήσει. Ο διάδρομος και ο ένας φράχτης έπεσαν στο ποτάμι, αφήνοντας την άλλη πλευρά να κρέμεται στον αέρα και εκατοντάδες ανθρώπους στο νερό.

«Είδα τη γέφυρα να καταρρέει μπροστά στα μάτια μου», είπε ένας μάρτυρας που εργαζόταν όλη τη νύχτα στις προσπάθειες διάσωσης, χωρίς να δώσει το όνομά του. «Τα καλώδια έσπασαν και η γέφυρα έπεσε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Οι άνθρωποι έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο και μετά βρέθηκαν στο ποτάμι», είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης άλλος μάρτυρας. Δημοσιεύματα έδειξαν πλάνα με ανθρώπους ανάμεσα στα απομεινάρια της γέφυρας ή να προσπαθούν να κολυμπήσουν για να βρουν ασφαλές μέρος.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας Ασόκ Κουμάρ Γιαντάβ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το πρωί της Δευτέρας ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 132. Πηγές ανέφεραν ότι τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά. Ένας τοπικός βουλευτής, ο Kalyanji Kundariya, είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι έχασε 12 μέλη της οικογένειάς του στο δυστύχημα, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά.

Η γέφυρα, ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο, είχε ανοίξει ξανά λίγες μέρες νωρίτερα για τις τοπικές διακοπές της Πρωτοχρονιάς στο Γκουτζαράτι μετά από μήνες επισκευών.

Οι αρχές ξεκίνησαν επιχείρηση διάσωσης μετά την κατάρρευση, με σκάφη και δύτες να ψάχνουν στον ποταμό όλη τη νύχτα και το πρωί της Δευτέρας. Ο P. Dekavadiya, επικεφαλής της αστυνομίας στο Morbi, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι περισσότεροι από 130 άνθρωποι διασώθηκαν.

Η κρεμαστή γέφυρα, μήκους 233 μέτρων (764 πόδια) και πλάτους 1,5 μέτρων, εγκαινιάστηκε το 1880 από τις βρετανικές αποικιακές αρχές και κατασκευάστηκε με υλικά που αποστέλλονταν από την Αγγλία, αναφέρουν δημοσιεύματα. Το τουριστικό τμήμα του Γκουτζαράτ περιγράφει τη «μεγάλη κρεμαστή γέφυρα» περίπου 200 χιλιόμετρα (120 μίλια) δυτικά της κύριας πόλης της πολιτείας, Αχμενταμπάντ, ως «καλλιτεχνικό και τεχνολογικό θαύμα».

Ο Sandeepsinh Jhala, επικεφαλής του δήμου Morbi, είπε ότι μετά την πρόσφατη ανακαίνιση η γέφυρα δεν είχε λάβει πιστοποιητικό ασφαλείας. Η αστυνομία της περιοχής έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον του εργολάβου.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος έκανε περιοδεία στο Γκουτζαράτ, την πολιτεία καταγωγής του, είπε ότι «ίσως σπάνια να έχει βιώσει τόσο πολύ πόνο στη ζωή του».

Πηγή: AFP

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X