Διεθνή

ΗΠΑ: Αστυνομικοί κυνηγούσαν… Πόκεμον αντί για τους ληστές και «ξηλώθηκαν»!

ΗΠΑ: Αστυνομικοί κυνηγούσαν… Πόκεμον αντί για τους ληστές και «ξηλώθηκαν»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι αστυνομικοί Λούις Λοτσάνο και Έρικ Μίτσελ από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ, αναζητούσαν τα φανταστικά πλάσματα των Πόκεμον στους δρόμους, παίζοντας το ομώνυμο παιχνίδι στο κινητό τους τηλέφωνο, όπως προκύπτει από δικόγραφα.

Οι συνομιλίες που τους… ενοχοποιούν, καταγράφηκαν μέσα στο αστυνομικό τους όχημα και αποκάλυψαν ότι είχαν δεχτεί κλήση για βοήθεια από ένα κατάστημα στο Λος Άντζελες, αλλά είχαν επιλέξει να συνεχίσουν το παιχνίδι τους και να μην απαντήσουν στο περιστατικό.

Μάλιστα, στα έγγραφα που αφορούν την αποπομπή τους, περιγράφεται ότι «ο αστυνομικός Μίτσελ ενημέρωσε τον Λοτσάνο ότι ο “Σνόρλαξ” είχε μόλις εμφανιστεί. Για τα επόμενα 20 λεπτά περίπου έχουν καταγραφεί να συζητούν για τα Πόκεμον καθώς οδηγούν σε διάφορες τοποθεσίες όπου τα εικονικά πλάσματα εμφανίζονται μέσω των κινητών τους τηλεφώνων».

Μετά από αυτό, οι αστυνομικοί του Λος Άντζελες άφησαν τον Σνόρλαξ και έστρεψαν την προσοχή τους προς ένα Τοτζέτικ, το οποίο μάλιστα αποδείχτηκε δύσκολο να νικήσουν. «Να πάρει ρε φίλε. Αυτό με πολεμάει τρελά», λέει ο Μίτσελ, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Αμφότεροι κατηγορήθηκαν για παράβαση καθήκοντος και παραδέχθηκαν ότι δεν ανταποκρίθηκαν στην κλήση για να μεταβούν στο σημείο ληστείας τον Απρίλιο του 2017. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσαν ποτέ ότι έπαιζαν Πόκεμον καθώς επέμειναν ότι απλώς συζητούσαν για το παιχνίδι.

Ωστόσο, το εφετείο της Καλιφόρνια που εξέτασε την έφεση που είχαν ασκήσει, δεν τους πίστεψε και επικύρωσε την απόφαση για αποπομπή τους.

Η μόδα με τα Πόκεμον

Τα Πόκεμον μετρούν εκατομμύρια φαν σε όλο τον πλανήτη και το 2016 είχαν επανέλθει στο προσκήνιο με το παιχνίδι Pokemon GO, με εκατομμύρια χρήστες κινητών να είναι κολλημένοι στις οθόνες της συσκευής τους αναζητώντας φανταστικά πλάσματα.

Τόσο δημοφιλές ήταν το παιχνίδι ώστε σε κάποιο σημείο πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις προειδοποιούσαν τα στρατεύματα για τους κινδύνους αν κάποιος παίζει το παιχνίδι σε στρατιωτική βάση ή κοντά σε διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης.

Οι λάτρεις του έχουν επίσης κατηγορηθεί ότι έχουν προκαλέσει τροχαία και τουλάχιστον ένα περιστατικό παράνομης διέλευσης συνόρου είχε «πρωταγωνιστή» κάποιον που επιχειρούσε «Να τα πιάσει όλα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X