Διεθνή

ΗΠΑ: Για την επόμενη μέρα στη Γάζα μιλά ο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για την επόμενη μέρα στη Γάζα μιλά ο Μπάιντεν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπάιντεν: Με τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας να εντείνονται και τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται καθημερινά –χωρίς μέχρι στιγμής να διαφαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει άμεσα κατάπαυση του πυρός– ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τις «επιθυμίες» των ΗΠΑ για την επόμενη μέρα στην περιοχή.

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στη Washington Post, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε μεταξύ άλλων πως μετά τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Είπε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρξει αναγκαστικός εκτοπισμός πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Δυτική Όχθη και η Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να ενωθούν υπό μία κοινή κυβερνητική δομή και τελικά υπό μία ανασυγκροτημένη Παλαιστινιακή Αρχή.

«Καθώς αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, η Γάζα και η Δυτική Όχθη θα πρέπει να επανενωθούν υπό μία κοινή κυβερνητική δομή και τελικά υπό μία ανασυγκροτημένη Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ όλοι εργαζόμαστε προς την λύση των δύο κρατών. Δεν πρέπει να υπάρξει αναγκαστικός εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τη Γάζα, ούτε νέα κατοχή, ούτε πολιορκία ή αποκλεισμός, ούτε εδαφική μείωση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εκδώσουν απαγορεύσεις εισόδου κατά των «εξτρεμιστών» που επιτίθενται κατά πολιτών στην Δυτική Όχθη, αναφερόμενος στην βία που ασκούν οι ισραηλινοί έποικοι κατά των Παλαιστινίων: βία που έχει εκτοξευθεί μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ. «Έχω δηλώσει με έμφαση στην ισραηλινή ηγεσία ότι η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη πρέπει να σταματήσει και εκείνοι που διαπράττουν τις βιαιότητες πρέπει να λογοδοτήσουν», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X