Διεθνή

Κεραυνοί Γαλλίας κατά Ερντογάν: «Παίζει με τη φωτιά»

Κεραυνοί Γαλλίας κατά Ερντογάν: «Παίζει με τη φωτιά»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Η Γαλλία καταδικάζει την Τουρκία και τον Ερντογάν για την πολιτική του να στείλει στα ελληνικά σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες. Την ίδια ώρα η Γερμανία όχι μόνο σιωπά, αλλά χρηματοδοτεί την τουρκική ακτοφυλακή.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ ήταν καταπέλτης. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δυστυχώς, παίζει με τη φωτιά» ανοίγοντας τα σύνορα της χώρας του με την Ευρώπη για να περάσουν οι μετανάστες που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρωπαίκή Ενωση, δήλωσε χωρίς περιστροφές.

«Πρέπει κατ’ αρχήν να προστατεύσουμε τα σύνορα, επειδή είναι ευθύνη της Ευρώπης να προστατεύει τα σύνορά της και να μην αφήνει να περάσουν παρά μόνο εκείνοι που επιλέξαμε να αφήσουμε να μπουν», είπε ο Γάλλος υπουργός στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, όταν ρωτήθηκε για τη άφιξη χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η Ευρωπαίκή Ενωση «πρέπει επίσης να επιδείξει τη μέγιστη αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουρκία και στον κ. Ερντογάν που, στο θέμα αυτό, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, δυστυχώς παίζει με τη φωτιά», πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X