Διεθνή

Κίεβο: Ανέβασε βίντεο στο Tik Tok και προκάλεσε τον βομβαρδισμό του εμπορικού Retroville

Κίεβο: Ανέβασε βίντεο στο Tik Tok και προκάλεσε τον βομβαρδισμό του εμπορικού Retroville
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι αποκαλύψεις έρχονται μερικές ώρες μετά την ισοπέδωση του εμπορικού κέντρου Retroville, έξω από το Κίεβο, όπου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Όπως έγινε γνωστό, στις 24 Φεβρουαρίου, το πρωί της εισβολής δηλαδή, ένας κάτοικος της περιοχής τράβηξε ένα βίντεο και το ανέβασε στο Tik Tok. Μόνο που στο βίντεο αυτό φαίνονταν τα όπλα που έκρυψαν οι Ουκρανοί στο εμπορικό κέντρο…

«Δεν είχα σκοπό να προκαλέσω ζημιά, ούτε το έκανα επίτηδες, είδα τα τανκ και τα όπλα που έμπαιναν στο εμπορικό κέντρο, εντυπωσιάστηκα και το ανέβασα στο Tik Tok. Τυγχάνει να μένω απέναντι», είπε ο άνδρας στους Ουκρανούς πράκτορες που τον συνέλαβαν. Ο χρήστης του TikTok δεν κατάλαβε ότι είχε αποκαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά μυστικά του Κιέβου και για κακή του τύχη, αυτό το βίντεο περιήλθε στη κατοχή των Ρώσων που σχεδίαζαν εδώ και μέρες το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο Retroville.

Στο βίντεο που ανέβασαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, ο συγκεκριμένος άνδρας ακούγεται να λέει ότι έχει μετανιώσει και ότι δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μπορούσε να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή.

https://twitter.com/Luka_Duvnjak/status/1505975862310617089?s=20&t=3AcE9ekLnc4z8DtWnKIQhQ

Το βίντεο των Ρώσων

Λίγο νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που όπως υποστηρίζει «δείχνει» πώς οι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν το εμπορικό κέντρο ως αποθήκη για πύραυλους. «Το σύστημα ζωντανής παρακολούθησης και καταγραφής δείχνει πώς τα ουκρανικά MLRS (σ.σ. σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης) χρησιμοποιούν ένα εμπορικό κέντρο ως καταφύγιο για πύραυλους και ανεφοδιασμό», αναφέρει η πλευρά των Ρώσων.

Από τον βομβαρδισμό οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η Ρωσία ανέφερε ότι χρησιμοποίησε υψηλής ακριβείας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει εμπορικό κέντρο στο Κίεβο, το οποίο – όπως υποστηρίζει – είχε μετατραπεί από τον ουκρανικό στρατό σε αποθήκη πυρομαχικών.

«Κρυμμένες πίσω από κατοικίες στο προάστιο Vinogradar του Κιέβου, ουκρανικές εθνικιστικές μονάδες εξαπέλυαν πυρά από πολλαπλούς πυραύλους εκτοξευτών πυραύλων εναντίον Ρώσων στρατιωτικών για αρκετές ημέρες», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με τον Konashenkov, το εμπορικό κέντρο χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη για πυρομαχικά και πυραύλους. «Η ρωσική αναγνώριση επιβεβαίωσε μέσω πολλών καναλιών τις συντεταγμένες της θέσης των ουκρανικών συστημάτων εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων και της αποθήκης πυρομαχικών» δήλωσε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: «Βίντεο από συστήματα ζωντανής καταγραφής δείχνουν ξεκάθαρα ένα ουκρανικό σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών βλημάτων να εισέρχεται σε ένα εμπορικό κέντρο σε ένα προάστιο του Κιέβου μετά από πυρά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X