Διεθνή

Κορονοϊός: Εφιάλτης στις ΗΠΑ – «Μαύρο» ρεκόρ με 1.500 θάνατοι σε 24 ώρες

Κορονοϊός: Εφιάλτης στις ΗΠΑ – «Μαύρο» ρεκόρ με 1.500 θάνατοι σε 24 ώρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 1.500 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στον χειρότερο απολογισμό που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 1.200 άνθρωποι. Με 1.480 θανάτους να καταμετρώνται από τις 20:30 της Πέμπτης ως την ίδια ώρα χθες Παρασκευή, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 7.406.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δίνει εντολή για αποφυλάκιση περισσότερων κρατουμένων

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ ανακοίνωσε χθες ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία φυλακών (BOP) βρίσκεται αντιμέτωπη με συνθήκες έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανοίγοντας το δρόμο η BOP να ξεκινήσει την αποφυλάκιση περισσότερων κρατουμένων και την τοποθέτησή τους σε κατ’οίκον περιορισμό. Ο Μπαρ δήλωσε πως με βάση την επείγουσα εντολή του, θα δοθεί προτεραιότητα στους ευάλωτους κρατούμενους που βρίσκονται σε ομοσπονδιακές φυλακές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Covid-19, όπως το Οκντέιλ στην Λουιζιάνα, το Ελκτον στο Οχάιο και το Ντάνμπερι στο Κονέκτικατ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X