Διεθνή

Κορονοϊός και κινητό! Ο σωστός καθαρισμός και πόσες ώρες ζει ο ιός! video

Κορονοϊός και κινητό! Ο σωστός καθαρισμός και πόσες ώρες ζει ο ιός! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κορονοϊός… εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον κόσμο, η Ιταλία έχει πάνω από 1.000 νεκρούς και η Ελλάδα μετράει ήδη κρούσματα και έναν νεκρό. Η ζωή μας έχει αλλάξει σε όλα τα επίπεδα και μια ακόμη πτυχή της καθημερινότητας που χρειάζεται προσοχή, είναι φυσικά το κινητό μας τηλέφωνο.

Ο κορονοϊός και το smartphone

Εκτός από τους γνωστούς κανόνες με το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, καλό είναι να γνωρίζουν όλοι πως απολυμένεται αποτελεσματικά το κινητό. Άλλωστε οι έρευνες έδειξαν ότι ο ιός μπορεί να ζήσει περίπου 4 ώρες σε επιφάνειες και στο κινητό.

Μάλιστα το κινητο θέλει προσοχή γιατί οι οδηγίες λένε να μην φέρνουμε στο πρόσωπο τα χέρια μας. Σκεφτείτε πόσες φορές τη μέρα φέρνετε στο πρόσωπό σας το κινητό… Τι προηγούμενες μέρες η Apple έδωσε ορισμένες οδηγίες για τα κινητά της τηλέφωνα. Προφανώς και θα ισχύουν και για τα άλλα κινητά με οθόνες αφής.

Κοροναϊός: Προσοχή! Αυτά πρέπει να κάνετε με ρούχα και παπούτσια

Η Apple ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι μπορείτε να καθαρίσετε με ασφάλεια το iPhone σας με απολυμαντικά μαντηλάκια. Η Samsung δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια τέτοια διευκρίνηση σχετικά με τα τηλέφωνά της. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν καθαριστικά που πρέπει να αποφύγετε κατά την απολύμανση του κινητού σας. Παρόλο που ίσως αρχικά δείτε καλά αποτελέσματα, μπορεί τελικά να καταστρέψουν την οθόνη. Το αλκοολούχο διάλυμα είναι κάτι που μπορεί να βλάψει το κινητό.

Παλιότερα υπήρχε οδηγία να μην χρησιμοποιούμε απολυμαντικά μαντηλάκια για τις οθόνες των τηλεφώνων, αλλά τώρα η Apple λέει ότι είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια που έχουν 70% ισοπροπυλική αλκοόλη για να καθαρίσετε το iPhone σας. Η Samsung δεν έχει σχολιάσει εάν είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε απολυμαντικά μαντηλάκια στα τηλέφωνά της.

Κορονοϊός – Δείτε πώς να καθαρίσετε σωστά το κινητό σας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X