Διεθνή

Κρατηθείτε! 1 τρισ. δολάρια αύξησαν την περιουσία τους οι 500 δισεκατομμυριούχοι

Κρατηθείτε! 1 τρισ. δολάρια αύξησαν την περιουσία τους οι 500 δισεκατομμυριούχοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι σκανδαλώδες. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη γη αύξησαν τις περιουσίες τους συνολικά κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το 2017. Και για να γίνει αντιληπτό, θα πούμε πως είναι ίσο με 6 φορές περίπου τον πλούτο, που έχουν παράξει όλοι οι Ελληνες το χρόνο που τελειώνει.

Πρόκειται για τρομερή αύξηση η οποία μάλιστα είναι τετραπλάσια από την περσινή.

Και βεβαίως, οφείλονται στις χρηματιστηριακές αγορές που το χρόνο που φεύγει έφτασαν σε  ύψη- ρεκόρ.

Η αύξηση είναι 23% σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires, μία καθημερινή κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως.

Ο ιδρυτής του Amazon.com Inc., Jeff Bezos, πρόσθεσε στην περιουσία του τα περισσότερα κέρδη το 2017, ένα ποσό της τάξης των 34,2 δισ. δολαρίων και κατέβασε τον συνιδρυτή της Microsoft Corp. Bill Gates από το «θρόνο» του πλουσιότερου προσώπου στον κόσμο τον Οκτώβριο.

Ο Gates, 62 ετών, είχε κρατήσει την θέση από τον Μάιο του 2013 και έχει δωρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της εγγύησης ύψους 4,6 δισ. δολ. που έκανε στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates τον Αύγουστο. Ο Bezos, του οποίου η καθαρή αξία της περιουσίας υπερέβη τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου, έχει σήμερα καθαρή αξία 99,6 δισ. δολαρίων έναντι 91,3 δισ. δολαρίων για τον Gates.

Μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης, την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, οι 500 δισεκατομμυριούχοι είχαν περιουσία 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 4,4 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 27 Δεκεμβρίου 2016.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X