Διεθνή

Με κάνναβη ηρεμούν τους ελέφαντες σε ζωολογικό κήπο στη Βαρσοβία

Με κάνναβη ηρεμούν τους ελέφαντες σε ζωολογικό κήπο στη Βαρσοβία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Είναι μια απόπειρα να βρεθεί ένα νέο, φυσικό υποκατάστατο στις υπάρχουσες μεθόδους καταπολέμησης του στρες, ειδικά αυτές που περιλαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή» ανέφερε η Ανιέσκα Κζουικόβσκα, επικεφαλής κτηνίατρος του εν λόγω πρότζεκτ.

Οι αγέλες των ελεφάντων συνήθως ηγούνται από το γηραιότερο θηλυκό. Όταν αυτό πεθαίνει, οι ορμόνες του άγχους μπορεί να αυξηθούν δραματικά στους εναπομείναντες ελέφαντες που θρηνούν την ηγέτιδά τους.

Αυτό συνέβη και με τους τρεις αφρικανικούς ελέφαντες στο ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας, που υπέφεραν από στρες από τότε που η αρχηγός τους, η Έρνα, πέθανε. Σύμφωνα με την κτηνίατρο, ίσως χρειαστούν έως και δύο χρόνια προτού η ομάδα της καταλήξει σε συμπερασματικά αποτελέσματα αναφορικά με το πρότζεκτ.

Αντίθετα με όσα οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν, η Ανιέσκα αναφέρει ότι οι ελέφαντες δεν θα καπνίζουν την κάνναβη. Στα ζώα θα δίνονται δόσεις ελαίου κανναβιδιόλης – περίπου 10 σταγόνες, δύο ή τρεις φορές κάθε μέρα.

«Το θηλυκό Φριντερίκα το έχει ήδη δοκιμάσει και δεν είπε όχι» ανέφερε η επικεφαλής κτηνίατρος. Εάν το πρότζεκτ αποδειχθεί επιτυχημένο, η προσέγγιση θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα ζώα στο ζωολογικό πάρκο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X