Διεθνή

Μετάλλαξη κορονοϊού – Bloomberg: Δε θα αποφύγει τις ελλείψεις σε φρούτα και λαχανικά η Βρετανία

Μετάλλαξη κορονοϊού – Bloomberg: Δε θα αποφύγει τις ελλείψεις σε φρούτα και λαχανικά η Βρετανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία ότι η Βρετανία θα «ξεμείνει» από φρούτα και λαχανικά την ώρα εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού και μετά το μεταλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Βρετανία δεν θα αποφύγει τις ελλείψεις σε φρούτα και λαχανικά αν δεν ανοίξουν σύντομα τα σύνορα με τη Γαλλία. Τα προϊόντα που κινδυνεύουν περισσότερο με έλλειψη είναι σαλάτες, εσπεριδοειδή, μπρόκολο και κουνουπίδια, τα οποία συνήθως εισάγονται αυτήν την περίοδο του έτους.

Υπάρχει επίσης ανησυχία ότι τα κρέατα θα σαπίζουν στα φορτηγά, καθώς το συνοριακό χάος οδήγησε σε ουρές, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το περιοδικό «τα κρέατα σχηματίζουν βουνά».

ο γνωστό περιοδικό αναφέρει ότι η Βρετανία μπορεί να παράγει μόνο το 1/5 των αναγκών της σε φρούτα, που σημαίνει ότι χρειάζεται να εισάγει 400.000 τόνους, που υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ακόμα και αν ανοίξουν τα σύνορα, δεν θα είναι εύκολο να γίνουν οι εισαγωγές που πρέπει.

Σημειώνεται ότι περισσότερες από 40 χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους με το Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας του παγκόσμιου φόβου για την αστραπιαία διασπορά του νέου στελέχους του κορονοϊού.

Σακελλαροπούλου για εμβολιασμό: Oι πολιτικοί αρχηγοί δίνουν πρώτοι το παράδειγμα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X