Διεθνή

Νετανιάχου: Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα παρά την παρέμβαση Μπάιντεν

Νετανιάχου: Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα παρά την παρέμβαση Μπάιντεν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λίγη ώρα μετά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο και παρά την προτροπή του Τζο Μπάιντεν για «αποκλιμάκωση σήμερα» προς την κατεύθυνση μιας εκεχειρίας.

«Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συνομιλία σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στο να υποβαθμίσει τις ικανότητες της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις τρέχουσες διπλωματικές προσπάθειες από τις περιφερειακές κυβερνήσεις και τις ΗΠΑ», δήλωσε σχετικά σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Tύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ.

«Ο πρόεδρος ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι αναμένει μια σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα προς μια εκεχειρία», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Tύπου σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία.

Σε ανακοίνωση από την άλλη του πρωθυπουργικού Γραφείου, σημειώνεται ότι ο Νετανιάχου «εκτιμά βαθιά την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου», αλλά επισήμανε ότι το Ισραήλ προχωρά «για να επαναφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια στους πολίτες της χώρας».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θέτει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό των επιχειρήσεων στη Γάζα, την ώρα που πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα.
Στο ίδιο πνεύμα είχε κινηθεί και νωρίτερα, σήμερα, μιλώντας σε δεκάδες διπλωμάτες και πρεσβευτές σε στρατιωτική βάση στο Τελ Αβίβ, όπου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει «χρονοδιάγραμμα» για τέλος των εχθροπραξιών και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύντομης κατάληψης της Γάζας προκειμένου να διαλυθεί η Χαμάς.

«Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε» είπε αναφερόμενος στους μαχητές της Χαμάς. «Μπορείτε είτε να τους κατακτήσετε, και αυτό είναι πάντα μια ανοιχτή πιθανότητα, ή μπορείτε να τους αποτρέψετε, και τώρα είμαστε στη φάση της αποτροπής, αλλά πρέπει να πω ότι δεν αποκλείουμε τίποτα», τόνισε.

Την ίδια ώρα πάντως, αιγυπτιακή πηγή ασφαλείας γνωστοποίησε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κατ’ αρχήν κατάπαυση του πυρός, μετά από παρέμβαση των διαμεσολαβητών, αλλά οι λεπτομέρειες συζητούνταν μυστικά για την αποτροπή κατάρρευσης της συμφωνίας.

Σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ – Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο

Σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι σειρήνες ακούστηκαν στη Γαλιλαία, ανατολικά της παραλιακής πόλης της Χάιφας, σύμφωνα με τον στρατό.

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό σε λιγότερο από μία εβδομάδα, δήλωσε στρατιωτική πηγή του Λιβάνου.

Τα πυρά, για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ερρίφθησαν από περιοχή κοντά στο χωριό Σεντικίν, στην περιοχή της Τύρου, διευκρίνισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε εκ νέου σήμερα με πυρά πυροβολικού «στόχους» στον νότιο Λίβανο, ως αντίποινα για την εκτόξευση τεσσάρων ρουκετών από το λιβανέζικο έδαφος προς το Ισραήλ.

Οι ρίψεις ρουκετών από τον Λίβανο, που βρίσκεται τεχνικά σε κατάσταση πολέμου με το Ισραήλ, τον γείτονά του, είναι οι τρίτες σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, μεσούσης της σύρραξης μεταξύ Ισραηλινών και των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα.

«Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος (…). Ως αντίποινα, το πυροβολικό μας έβαλε κατά στόχων στο λιβανέζικο έδαφος», ανέφερε ο στρατός σε ένα σύντομο μήνυμα προς τον Τύπο.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του στρατού, ο Αβισάι Αντράεε, διαβεβαίωσε στο Twitter ότι εκ των τεσσάρων ρουκετών, μία αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αεράμυνα, μια άλλη κατέληξε σε άδειο χωράφι ενώ οι δύο τελευταίες έπεσαν στη θάλασσα.

Τι γνωρίζουμε για τα UFO: Tα βίντεο που ερευνά το αμερικανικό Πεντάγωνο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X