Διεθνή

Ο Μακρόν δέχθηκε χαστούκι από πολίτη-Έγιναν δύο συλλήψεις (vid)

Ο Μακρόν δέχθηκε χαστούκι από πολίτη-Έγιναν δύο συλλήψεις (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα γαλλική πόλη, Ντρομ, όταν ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, «έφαγε» χαστούκι από έναν πολίτη κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, που ξεκίνησε στις περιφέρειες της Γαλλίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022.

Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής χειραψιών με πολίτες, ένας από αυτούς, που φορούσε γυαλιά και μάσκα, χαστούκισε με δύναμη τον Μακρόν. Στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνεται ο πολίτης να κάνει πως τον χαιρετά, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια, το απώτερο κίνητρό του ήταν να του δώσει ένα γέρο χαστούκι, το οποίο μάλιστα ακούστηκε.

Ο δράστης ακούγεται να λέει «Κάτω η Μακρονία» (Α Bas La Macronie), πριν σηκώσει το χέρι του κατά του αιφνιδιασμένου Γάλλου προέδρου.

Στη συνέχεια άνδρες της ασφάλειας του Μακρόν έπεσαν πάνω στον νεαρό που του επιτέθηκε, ενώ άλλοι απομάκρυναν τον Γάλλο πρόεδρο.

Πάντως, ο Εμανουέλ Μακρόν έδειξε να μην πτοείται και διατήρησε τη χαλαρή διάθεσή του, καθώς λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε και συνέχισε να χαιρετά όσους είχαν σπεύσει να τον δουν.

Το βίντεο ανέβηκε στα social media, ενώ σύμφωνα με το BFMTV δύο άτομα συνελήφθησαν.

Στο πλευρό του Μακρόν στάθηκαν άμεσα οι πολιτικοί του αντίπαλοι, τονίζοντας πως «η επίθεση κατά του προέδρου, συνιστά επίθεση στη Δημοκρατία μας». Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανέφερε πως «μέσω του αρχηγού του έθνους, η Δημοκρατία είναι αυτή που μπαίνει στο στόχαστρο».

    

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X