Διεθνή

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση της δημοσιογράφου Τζιν Κάρολ κρίθηκε από το δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ καταδικάστηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο επιδίκασε αποζημίωση άνω των 2 εκατ. δολαρίων στη δημοσιογράφο.

Ο Τραμπ κρίθηκε ένοχος για ξυλοδαρμό και συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ο Τραμπ απαντούσε διαρκώς ότι η Κάρολ «δεν είναι ο τύπος γυναίκας που προτιμά» και οι δικηγόροι του υποστήριξαν το 2019 ότι ο πελάτης τους προστατεύεται από την ασυλία που απολαμβάνει ο αρχηγός του κράτους.

Όσο για τις κατηγορίες για βιασμό, η Κάρολ δεν είχε μπορέσει να καταθέσει προσφυγή στη δικαιοσύνη το 2019 επειδή το φερόμενο αδίκημα είχε παραγραφεί.

Ωστόσο στις 24 Νοεμβρίου 2022 τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος της πολιτείας της Νέας Υόρκης («Adult Survivors Act») που επιτρέπει για ένα χρόνο στα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων να προσφύγουν στα αστικά δικαστήρια.

Η Κάρολ κατέθεσε έτσι το Νοέμβριο μια νέα αστική προσφυγή στη Νέα Υόρκη για «δυσφήμηση», αλλά και για «επίθεση» και ζήτησε να διεξαχθεί δίκη για αποζημίωση, με τους δικηγόρους της να κατηγορούν στην προσφυγή τον Τραμπ ότι «την χάιδεψε, την θώπευσε και την βίασε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X