Διεθνή

Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα Καμίλα στην Αίγυπτο (φωτο)

Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα Καμίλα στην Αίγυπτο (φωτο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας τους στην Ιορδανία, ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας και η σύζυγός του, Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, έφτασαν στην Αίγυπτο την Πέμπτη στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας τους στη Μέση Ανατολή.

Το ζευγάρι έγινε δεκτό από τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Χάλεντ Ελ Ανάνι. Ακολούθησε επίσημη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπτελ Φατάχ Αλ Σίσι και την Πρώτη Κυρία Εντισάρ Άμερ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφθηκαν τις Πυραμίδες και τη Σφίγγα της Γκίζας συνοδευόμενοι από τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Χάλεντ Ελ Ανάνι. Επισκέφτηκαν και το τζαμί Ελ Άζχαρ στο παλαιό Κάιρο, όπου εκεί συνάντησαν και συνομίλησαν με τον Μεγάλο Ιμάμη   Άχμεντ Ελ Τάγιεμπ.

Η επίσκεψη του ζευγαριού στην Αίγυπτο, περιλαμβάνει και ξενάγηση στην αρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας.  Η επίσκεψη αντικατοπτρίζει έντονα τις εξαιρετικές σχέσεις που συνδέουν την Αίγυπτο με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει την 27η σύνοδο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2022 στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

 

May be an image of 2 people, people standing and the Great Sphinx of Giza

 

May be an image of 4 people, people standing and indoor

May be an image of 3 people, people sitting and indoor

May be an image of 3 people, people standing, outdoors and monument

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X