Διεθνή

Γαλλία: Ο Στεφάν Σεζουρνέ νέος ηγέτης του προεδρικού κόμματος

Γαλλία: Ο Στεφάν Σεζουρνέ νέος ηγέτης του προεδρικού κόμματος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στεφάν Σεζουρνέ -Γαλλία: Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Λούβρο, το προεδρικό κόμμα En marche! – που μετονομάστηκε σε La République en marche (LREM) – έγινε επίσημα Renaissance (Αναγέννηση).

Ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν δημιούργησε το κίνημά του το 2016 για να ξεφύγει από τη λογική των κομμάτων, αυτή η νέα οργάνωση συμμορφώνεται με τις κλασικές δομές. Η ιδιότητα μέλους του Ensemble απαιτεί συνδρομή με απαγόρευση στους ακτιβιστές να αλλάζουν κόμμα.

Τα μέλη ψήφισαν επίσης για τη νέα ηγεσία με επικεφαλής τον Στεφάν Σεζουρνέ, 37 ετών, πρόεδρο της ομάδας της Αναγέννησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Η Αναγέννηση θα είναι ένα πραγματικό πολιτικό κόμμα», «δομημένο αλλά όχι σταθερό», προειδοποίησε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ανανέωσης, ανέφερε η εφημερίδα Le Figaro.

Αυτός ο πρώην σύμβουλος των Ηλυσίων, Μακρονιστής από την αρχή, θα έχει ως καθήκον να δομήσει το κόμμα, να το αγκυροβολήσει στα εδάφη, αλλά και να προετοιμάσει τη μετά Μακρόν εποχή. Το 2027, ο αρχηγός του κράτους δεν θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Συνεπώς, το κόμμα θα πρέπει να επιλέξει τον υποψήφιό του. Ένα ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί μόνο μετά τις ευρωεκλογές, τον Οκτώβριο του 2024.

Ο Στεφάν Σεζουρνέ δεν πρέπει να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως αναφέρει η εφημερίδα L’Obs: «Το να παραμείνει εκεί τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές του 2024 έχει νόημα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X