Διεθνή

ΟΗΕ: «Hotspot κλιματικής αλλαγής» η Μεσόγειος

ΟΗΕ: «Hotspot κλιματικής αλλαγής» η Μεσόγειος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

H Μεσόγειος θα χτυπηθεί από ισχυρότερα κύματα καύσωνα, ξηρασίας και πυρκαγιών που τροφοδοτούνται από τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, αναφέρει προσχέδιο έκθεσης του ΟΗΕ γνώση του οποίου έλαβε αποκλειστικά το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με το προσχέδιο η Μεσόγειος είναι ένα «hotspot κλιματικής αλλαγής».

Οι άνω του μισού δισεκατομμυρίου κάτοικοι της Μεσογείου αντιμετωπίζουν «υψηλούς αλληλένδετους με το κλίμα κινδύνους», τονίζεται σε ένα από τα κεφάλαια που είναι αφιερωμένα στην περιοχή και περιλαμβάνει τα αποτελέσματα έκθεσης της Διακυβερνητικής Ομάδας για τις Κλιματικές Μεταβολές, που αναμένεται να δημοσιευτεί τον Φεβρουάριο του 2022.

Στο προσχέδιο αναφέρεται ότι οι θερμοκρασίες στη Μεσόγειο θα ανέβουν ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, απειλώντας την γεωργική παραγωγή, την αλιεία καθώς και τομείς του τουρισμού.

Οι καμμένες εκτάσεις δασών προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 87% αν η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της γης ανέβει 2 κατά βαθμούς περισσότερο απ’ότι ήταν στα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής και 187% αν ανέβει κατά 3 βαθμούς.

H θερμοκρασία της επιφάνειας του πλανήτη έχει αυξηθεί κατά 1,1 βαθμό κελσίου μέχρι στιγμής.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, france24.com

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X