Διεθνή

Ολλανδία: Πέθανε ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις – Είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση

Ολλανδία: Πέθανε ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις – Είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις, ο οποίος είχε δεχτεί πυροβολισμούς στο Άμστερνταμ και είχε τραυματιστεί σοβαρά, υπέκυψε στα τραύματά του, όπως μετέδωσε το RTL.

Ο Ντε Βρις είχε γίνει γνωστός για τις έρευνές του που έχουν φέρει στο φως εγκλήματα του ολλανδικού υποκόσμου.

Ο Ντε Βρις κέρδισε το 2008 ένα διεθνές βραβείο Emmy στην κατηγορία επικαιρότητας για τις έρευνες του στην υπόθεση εξαφάνισης της εφήβου Νάταλι Χολογουέι στην Αρούμπα το 2005.

Ο 64χρονος ρεπόρτερ ήταν διάσημος στην Ολλανδία ως τακτικός σχολιαστής σε τηλεοπτικά προγράμματα διερεύνησης εγκλημάτων και ως ένας έμπειρος αστυνομικός ρεπόρτερ με πηγές τόσο στις δυνάμεις επιβολής του νόμου όσο και στον υπόκοσμο.

Ήταν γνωστός στη χώρα του για τις έρευνες του σε αμέτρητες υποθέσεις, ιδίως μετά την απαγωγή του μεγιστάνα της μπύρας του 1983, Φρέντι Χάινεκεν.

Είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν από εγκληματίες του υποκόσμου, σε σύνδεση με αρκετές υποθέσεις.

Το 2013, ο Βίλεμ Χόλεντερ, ο απαγωγέας του Χάινεκεν, καταδικάστηκε για απειλές εναντίον του Ντε Βρις. Ο Χόλεντερ εκτίει σήμερα ποινή ισόβιας κάθειρξης για την εμπλοκή του σε πέντε δολοφονίες.

Το 2019, ο Ριντουάν Ταγκί, που δικάζεται για ανθρωποκτονία και διακίνηση ναρκωτικών, διέψευσε δημοσιεύματα ότι είχε απειλήσει να βάλει ανθρώπους να σκοτώσουν τον Ντε Βρις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X