Διεθνή

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πούτιν – Τραμπ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πούτιν – Τραμπ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Περίπου δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε μια “καλή αρχή” την κατ΄ ιδίαν συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε τη σύντομη αυτή δήλωση ενώπιον δημοσιογράφων στο Ελσίνκι, ενώ βρισκόταν στο τραπέζι της συνεδρίασης και περιβαλλόταν από ανώτατους αξιωματούχους κατά την έναρξη του “γεύματος εργασίας” μετά τη δίωρη κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες παρουσία μόνο των διερμηνέων τους.

Τα ζητήματα που συζήτησαν οι δύο πρόεδροι στη συνάντησή τους, στο προεδρικό μέγαρο της Φινλανδίας, ήταν το εμπόριο, στρατιωτικά θέματα, οι σχέσεις των δύο τους με τον Κινέζο ομόλογό τους, αλλά και τα πυρηνικά.

«Το να τα πηγαίνουμε καλά με τη Ρωσία είναι κάτι καλό, όχι κακό. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος θέλει να μας δει να τα πηγαίνουμε καλά. Είμαστε οι δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις, έχουμε το 90% των πυρηνικών», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Τραμπ δεν έκανε καμία αναφορά στα δύο ζητήματα που ανησυχούν περισσότερο τόσο τους Ευρωπαίους ηγέτες, όσο και το Κογκρέσο: τις παρεμβάσεις του Πούτιν Ουκρανία, αλλά και την εμπλοκή του στις εκλογές άλλων κρατών, μεταξύ των οποίων και οι προεδρικές στις ΗΠΑ το 2016.

Λίγο πριν από την πρώτη χειραψία, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Η σχέση μας με τη Ρωσία ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη, εξαιτίας στα πολλά χρόνια αμερικανικής ανοησίας και βλακείας και τώρα, το κυνήγι μαγισσών». «Συμφωνούμε», ήταν η απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Τι είπαν σε τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ – Ερντογάν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X