Διεθνή

Ουκρανία: «Η Χερσώνα θα μπει στην Ρωσία στα διοικητικά όριά της»

Ουκρανία: «Η Χερσώνα θα μπει στην Ρωσία στα διοικητικά όριά της»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανία: Την είσοδο της περιφέρειας της Χερσώνας στην Ρωσίας, στο σύνολο των διοικητικών ορίων της, ανέφεραν ως στόχο οι τοπικές αρχές που προέκυψαν μετά την κατάληψη της περιοχής από τον ρωσικό στρατό.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως στην περίπτωση των περιφερειών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, ότι στόχος είναι ο πλήρης έλεγχος της Χερσώνας στα εσωτερικά διοικητικά σύνορα που είχε ως μέρος της Ουκρανίας.

Οι εκπρόσωποι των υπό ρωσικό έλεγχο ουκρανικών περιφερειών θεωρούν, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Ria-Novosti, ότι η ένταξη στη Ρωσία θα εξασφαλίσει τα εδάφη τους και θα αποκαταστήσει την «ιστορική δικαιοσύνη».

Κατά τη γνώμη τους, αυτή η απόφαση είναι εξαιρετικά απαραίτητη στο πλαίσιο των συνεχών «τρομοκρατικών ενεργειών από τις εθνικιστικές αρχές της Ουκρανίας και των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα για τη δολοφονία αμάχων».

Δημοψηφίσματα και στις τέσσερις περιφέρειες – Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα, Ζαπορόζιε, έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο ρωσικός στρατός ελέγχει την Χερσώνα, το κομμάτι του Ζαπορόζιε που «βλέπει» στην Αζοφική και μεγάλες πόλεις όπως η Χερσώνα, η Μελιτόπολη και το Μπερντιάνσκ, αποκόπτοντας την Ουκρανία από την Αζοφική θάλασσα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X