Διεθνή

Πάπας: Η ανθρωπότητα βιώνει το ξέσπασμα του τρίτου παγκόσμιου πολέμου

Πάπας: Η ανθρωπότητα βιώνει το ξέσπασμα του τρίτου παγκόσμιου πολέμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος.  «Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κρίση καθώς βιώνει το ξέσπασμα του τρίτου παγκοσμίου οολέμου» είπε χαρακτηριστικά , στην ομιλία του προς τους πολωνόφωνους προσκυνητές.

Ο ποντίφικας αναφέρθηκε σε όσα έζησαν οι Πολωνοί πριν από 82 χρόνια όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην χώρα τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.

«Αύριο όπως γνωρίζετε είναι η επέτειος από το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που σημάδεψε τόσο οδυνηρά το πολωνικό έθνος. Σήμερα βιώνουμε τον τρίτο. Μακάρι η ανάμνηση των προηγούμενων εμπειριών να σας ωθήσει να καλλιεργήσετε την ειρήνη στον εαυτό σας, στις οικογένειες και στην κοινωνική και διεθνή ζωή», τόνισε.
Τον περασμένο Απρίλιο, ο Φραγκίσκος είχε αναφέρει ξανά ότι η ανθρωπότητα οδεύει προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο λέγοντας ότι είναι «αναπόφευκτος» και προειδοποιούσε συχνά για επικείμενη παγκόσμια σύγκρουση.
Πρόσφατα μάλιστα, το Βατικανό υπερασπίστηκε δημόσια τον Πάπα Φραγκίσκος απέναντι σε όσους τον… κατηγόρησαν ότι δεν ασχολήθηκε αρκετά με την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η εκκλησία είπε ότι ο ποντίφικας θεωρεί ότι ο πόλεμος που ξεκίνησε από τη Μόσχα είναι «ανούσιος, αποκρουστικός και ιερόσυλος».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X