Διεθνή

Pfizer για μετάλλαξη Όμικρον: «Σε 100 ημέρες έτοιμη παραλλαγμένη έκδοση του εμβολίου» δηλώνει ο Μπουρλά

Pfizer για μετάλλαξη Όμικρον: «Σε 100 ημέρες έτοιμη παραλλαγμένη έκδοση του εμβολίου» δηλώνει ο Μπουρλά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Pfizer θα μπορεί να παράγει μία παραλλαγμένη έκδοση των εμβολίων της για τον κορονοϊό, σε διάστημα περίπου 100 ημερών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Όμικρον.

Τη συγκεκριμένη δήλωση έκανε μέσω Twitter, ο CEO της φαρμακοβιομηχανίας Άλμπερτ Μπουρλά, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως είναι η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε δημιουργήσει μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και παραγωγή παραλλαγμένων εκδόσεων του εμβολίου μας σε περίπου 100 μέρες, εφόσον χρειαστεί και να τις θέσουμε προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές» ανέφερε ο κ. Μπουρλά.

Με επόμενό του σχόλιο, υπογράμμισε πως εφόσον παρθεί η έγκριση, «η αντιική μας θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της σοβαρότητας της ασθένειας και τώρα περιμένουμε πως μπορούμε να στείλουμε 80 εκατομμύρια τέτοιες θεραπείες, παραπάνω από την αρχική μας εκτίμηση για τα 50 εκατομμύρια. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον διαρκή μας αγώνα».

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, επισημαίνει ωστόσο πως η «καλύτερη προστασία απέναντι στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης εμβολιασμός και ο εμβολιασμός με την ενισχυτική δόση όπως συστήνεται».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X