Διεθνή

Πλήγμα για τη Ρωσία: Πιάστηκε αιχμάλωτος στρατηγός στο Χάρκοβο

Πλήγμα για τη Ρωσία: Πιάστηκε αιχμάλωτος στρατηγός στο Χάρκοβο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πλήγμα για τη Ρωσία: Oι ουκρανικές δυνάμεις που ανακατέλαβαν την πόλη Μπαλακλίγια στο Χάρκοβο πιθανότατα έχουν αιχμαλωτίσει έναν κορυφαίο Ρώσο στρατηγό, Διοικητή των ρωσικών δυτικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία.

Εικόνες που μοιάζουν πολύ με τον Αντιστράτηγο Αντρέι Σιχεβόι, διοικητή της Ομάδας Δυνάμεων Δύσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (RF), εμφανίστηκαν στα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια σε ανεξάρτητες πλατφόρμες ειδήσεων την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.Το βίντεο που έχει διαρρεύσει δείχνει έναν δεμένο Ρώσο αξιωματικό με χαρακτηριστικά προσώπου που μοιάζουν πολύ με τις επίσημες φωτογραφίες του Αντρέι Σιχεβόι, να ανακρίνεται από στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Χάρκοβο. Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, 8 Σεπτεμβρίου, ανεξάρτητες ουκρανικές ειδησεογραφικές πηγές ανέφεραν τη σύλληψη του Σιχεβόι ως πιθανή, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα τίποτα.

Αν ο στρατηγός Σιχεβόι βρίσκεται όντως στα χέρια του στρατού στην Ουκρανία, θα είναι ο πιο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματικός που θα έχει γίνει αιχμάλωτος πολέμου από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καμία από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές δεν έχει σχολιάσει την πιθανή σύλληψη του στρατηγού Σιχεβόι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος στρατηγός προσπάθησε να παραπλανήσει τους Ουκρανούς φορώντας στολή υπολοχαγού, αλλά αναγνωρίστηκε από παλαιότερες φωτογραφίες του.

Πηγή: onalert.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X