Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μακρόν: «Η ελευθερία του ουκρανικού λαού είναι και δική μας»

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μακρόν: «Η ελευθερία του ουκρανικού λαού είναι και δική μας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διάγγελμα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εξέδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν όπου τόνισε απευθυνόμενος στον γαλλικό λαό ότι «η ελευθερία του Ουκρανικού λαού είναι και δική μας».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε ότι «Αυτή η σκόπιμη επιλογή (του προέδρου Πούτιν) αποτελεί παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Σε αυτή την περίπτωση, η Γαλλία βρίσκεται δίπλα στην Ουκρανία. Θέλω να χαιρετίσω το θάρρος του Προέδρου, των αρχών και του ουκρανικού λαού».

Και πρόσθεσε ότι «Η ελευθερία του ουκρανικού λαού είναι και δική μας». Στην συνέχεια επέμεινε ότι «Ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να παραβιάσει την ευρωπαϊκή κυριαρχία. Αποφάσισε να απεμπολήσει την κυριαρχία της Ουκρανίας και να πλήξει την σταθερότητα της Ευρώπης μας».

Ο Εμανουέλ Μακρόν, επίσης στάθηκε στο ότι έχει συγκληθεί έκτακτο Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα, όπως και στην ενέργεια», υπογράμμισε.

Τέλος, έκλεισε λέγοντας ότι «Θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να προστατεύσουμε την κυριαρχία τη δικιά μας και των συμμάχων μας», τονίζοντας πως έχουν έλθει ανεπιστρεπτί συνέπειες «στη γεωπολιτική πραγματικότητα της ηπείρου μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X