Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες διαπραγματεύσεις Μόσχας και Κιέβου! «Τρίζει» η εκεχειρία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες διαπραγματεύσεις Μόσχας και Κιέβου! «Τρίζει» η εκεχειρία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την είδηση για την έναρξη των ρωσο-ουκρανικών συνομιλιών στις 14.00 ώρα Ελλάδας, μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. Κι όλα αυτά ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και η αιματοχυσία συνεχίζεται

Εκεχειρία μόνο στα λόγια στην Ουκρανία

Αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά. Η Ρωσία υποσχέθηκε κατάπαυση πυρός για να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, ώστε άμαχοι να μπορέσουν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Αλλά οι διάδρομοι αυτοί οδηγούν μόνο στη Ρωσία και στη Λευκορωσία. Το Κίεβο αρνήθηκε και απέρριψε τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων που δεν θα οδηγούν σε γειτονικές χώρες που είναι… ενάντια στον πόλεμο.

Σύμφωνα δε με τον ανταποκριτή του OPEN, στο Ιρπίν ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις με την εκεχειρία να αποδεικνύεται “κενό” γράμμα!

Στις 16:00 οι διαπραγματεύσεις

Η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στο σημείο των διαπραγματεύσεων με Ουκρανούς διαπραγματευτές μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Στο μεταξύ, η ουκρανική αντιπροσωπεία τα ταξιδέψει ξανά με ελικόπτερο και ο διαπραγματευτής του Κιέβου έβγαλε την καθιερωμένη… σέλφι με το ελικόπτερο, ενημερώνοντας ότι η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 16:00.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X