Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο όρος του Πούτιν για να απευθείας συνομιλίες με Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο όρος του Πούτιν για να απευθείας συνομιλίες με Ζελένσκι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πρόθυμος να έχει απευθείας συνομιλίες με τον ομόλογό του της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι αν οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών αποφέρουν σαφή αποτελέσματα.

Αυτό είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία την Παρασκευή (22.04.2022).

Ο Πούτιν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο είπε στον Μισέλ ότι το Κίεβο δείχνει πως δεν είναι έτοιμο να αναζητήσει κοινώς αποδεκτές λύσεις και κατηγόρησε την ουκρανική πλευρά ότι είναι “απρόβλεπτη” στις διαπραγματεύσεις.

Ο Σαρλ Μισέλ κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να έχει απευθείας συνομιλίες με τον Ζελένσκι και έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, όπως είπε αξιωματούχος της ΕΕ.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία στις 11:00 ώρα Ελλάδας ο Μισέλ υπογράμμισε με “έντονο και ξεκάθαρο τρόπο” ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι απαράδεκτος και ανέφερε με λεπτομέρειες το κόστος από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στην Ρωσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Μισέλ αξίωσε επίσης εκεχειρία με αφορμή το Ορθόδοξο Πάσχα και ζήτησε να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι ώστε να μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια οι άμαχοι από πολιορκημένες πόλεις όπως η Μαριούπολη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X