Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφυροκόπημα χωρίς τέλος στο Azovstal

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφυροκόπημα χωρίς τέλος στο Azovstal
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το σφυροκόπημα της Ρωσίας στο Azovstal για να «βγάλει» από εκεί τους Ουκρανούς μαχητές, μαίνεται, δήλωσε τη Δευτέρα (25.04.2022) ο βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας Ολεξίι Αρέστοβιτς.

«Ο εχθρός συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον των αμυντικών γραμμών μας στην περιοχή του εργοστασίου Azovstal, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, πυροβολικό… ανοίγοντας πυρ με άρματα μάχης και προσπαθώντας να προωθηθεί με ομάδας εφόδου, παραβιάζοντας την εντολή του ίδιου τους του ανώτατου διοικητή», είπε ο Αρέστοβιτς σε βιντεομήνυμα.

Πέντε νεκροί στη Βινίτσια

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν μετά τα ρωσικά πλήγματα σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Βινίτσια, στην κεντροδυτική Ουκρανία.

«Από τους βομβαρδισμούς του εχθρού, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν», έγινε γνωστό από την τοπική εισαγγελία. Σε ανακοίνωση διευκρινίζεται πως πύραυλοι στοχοθέτησαν το πρωί «υποδομές μεταφορών», κοντά στις μικρές πόλεις Ζμέρινκα και Κοζιάτιν.

«Ο εχθρός επιχειρεί να πλήξει κρίσιμης σημασίας υποδομές», έγραψε ο περιφερειακός κυβερνήτης σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Telegram.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X