Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στη Μαριούπολη η μεγαλύτερη ήττα των Ουκρανών» λέει Ρώσος αρθρογράφος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στη Μαριούπολη η μεγαλύτερη ήττα των Ουκρανών» λέει Ρώσος αρθρογράφος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο αρθρογράφος Boris Rozhin σχολίασε τα λόγια του Ζελένσκι σήμερα ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο Ιλοβάισκ* κοντά στη Μαριούπολη. «Στο Ιλοβάισκ, σύμφωνα με τα ουκρανικά στοιχεία, οι απώλειες ανήλθαν σε 1.000 νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους. Και αυτή θεωρείτο η μεγαλύτερη ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας».

.Στη Μαριούπολη, σύμφωνα με στοιχεία της Ουκρανίας, περικυκλώθηκαν έως και 14,5 χιλιάδες άνθρωποι. Ακόμη και τώρα, η κλίμακα της ήττας της ομάδας Μαριούπολης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη από την κλίμακα της ήττας κοντά στο Ιλοβάισκ.

Κανείς όμως δεν το αναγνωρίζει επίσημα, αφού αυτό θα σήμαινε ότι ακόμη και υπό τον Ποροσένκο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν υπέστησαν τέτοια ήττα όπως επί Ζελένσκι” “Θυμίζουμε ότι το 2014 κατά τη διάρκεια των μαχών με τους αυτονομιστές του Ντονιέτσκ, μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας της Ουκρανίας (Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και Υπουργείο Εσωτερικών) κατάφεραν να καταλάβουν μέρος της πόλης Ιλοβάισκ, αλλά στη συνέχεια περικυκλώθηκαν από τον εχθρό και κατέληξαν σε κλοιό.

Μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, η ομάδα των ουκρανικών δυνάμεων εκκαθαρίστηκε, κατά την αποχώρησή της. Η ουκρανική πλευρά υπέστη απώλειες που ανέρχονται σε εκατοντάδες νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους. Οι απώλειες κοντά στο Ιλοβάισκ έγιναν οι μεγαλύτερες για τις ουκρανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των μαχών στα ανατολικά της χώρας

* “Θυμίζουμε ότι το 2014 κατά τη διάρκεια των μαχών με τους αυτονομιστές του Ντονιέτσκ, μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας της Ουκρανίας (Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και Υπουργείο Εσωτερικών) κατάφεραν να καταλάβουν μέρος της πόλης Ιλοβάισκ, αλλά στη συνέχεια περικυκλώθηκαν από τον εχθρό και κατέληξαν σε κλοιό. Μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, η ομάδα των ουκρανικών δυνάμεων εκκαθαρίστηκε, κατά την αποχώρησή της. Η ουκρανική πλευρά υπέστη απώλειες που ανέρχονται σε εκατοντάδες νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους. Οι απώλειες κοντά στο Ιλοβάισκ ήταν οι μεγαλύτερες για τις ουκρανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των μαχών στα ανατολικά της χώρας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X