Διεθνή

“Ψήνεται” ο Καναδάς: Στους 49,5 η θερμοκρασία – Δεκάδες νεκροί από τις ακραίες συνθήκες

“Ψήνεται” ο Καναδάς: Στους 49,5 η θερμοκρασία – Δεκάδες νεκροί από τις ακραίες συνθήκες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το κύμα καύσωνα που πλήττει τον Καναδά έχει οδηγήσει σε αύξηση των ξαφνικών θανάτων.

Στη χώρα καταγράφονται θερμοκρασίες που φτάνουν έως και τους 49,5 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που κάνει ανυπόφορες τις συνθήκες.

«Το Βανκούβερ δεν έχει βιώσει ποτέ τέτοια ζέστη και ξαφνικά δεκάδες άτομα πεθαίνουν εξαιτίας της» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της πόλης, Steve Addison.

Η αστυνομία έχει καταγράψει 134 ξαφνικούς θανάτους από την έναρξη του κύματος καύσωνα την περασμένη Παρασκευή. Σε άλλες περιόδους, καταγράφονται περί τους τρεις με τέσσερις θανάτους.

«Μόνο σήμερα, οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει 20 ξαφνικούς θανάτους ενώ περισσότερα από 12 άτομα αναμένουν βοήθεια από την αστυνομία» σημείωσε ο ίδιος και ξεκαθάρισε πως η πλειονότητα των θανάτων έχει προκληθεί από τις ακραίες θερμοκρασίες.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο και μας λυπεί. Εάν έχετε ηλικιωμένους ή ευάλωτες ομάδες στην οικογένειά σας, σας παρακαλώ να τους καλείτε ή να πηγαίνετε να δείτε εάν είναι καλά» ζήτησε ο Addison.

Το πρόβλημα, όμως, δεν περιορίζεται στο Βανκούβερ καθώς και στη Βρετανική Κολούμπια έχουν καταγραφεί ανάλογοι ξαφνικοί θάνατοι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X