Διεθνή

Ραπίσματα στον Ερντογάν από βουλευτές του κόμματός του-Ανταρσία από 40

Ραπίσματα στον Ερντογάν από βουλευτές του κόμματός του-Ανταρσία από 40
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία και ο Ερντογάν βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Οι πληροφορίες για την παραίτηση του γαμπρού του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ φαίνεται πως δεν ήταν αναρτημένη από χάκερς. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και καταλυτικές για τον ίδιο τον Ερντογάν, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται αντιμέτωπος με εξέγερση 40 περίπου βουλευτών του κόμματός του.

Οι πληροφορίες από την Τουρκία πληθαίνουν και δείχνουν ότι η κατάσταση με την παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ είναι πολύ πιο σοβαρή! Οπως γράφει η Cumhurriyet επικαλούμενη πληροφορίες από πηγές του ακροδεξιού κόμματος του Ντεβλέτ Μπαχτσελι -κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν – ο πρόεδρος της Βουλής Μπουλέντ Αριντς σε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι εάν ο υπουργός Οικονομικών Αλμπαϊράκ δεν παραιτηθεί λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας , περίπου 30-40 βουλευτές θα αποστατήσουν σε κόμματα της αντιπολίτευσης -ιδιαίτερα προς τα κόμματα του πρώην πρωθυπουργού Νταβούτογλου και του πρώην υπουργού Αλί Μπαμπατσάν.

Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊαν Σοϊλού με τους βουλευτές αυτούς, επιβεβαίωσε την πρόθεσή τους και ενημέρωσε τον Ερντογάν . Μετά την εξέλιξη αυτή -σύμφωνα πάντα με την Cumhurriyet – ο Ερντογάν κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης και, κατά τη συνάντησή του με τον Αλμπαϊράκ , εξέφρασε την άποψή του ότι ήταν σκόπιμο να παραιτηθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X