Διεθνή

Ροχανί: Ο Τραμπ είναι τρελός – Η μοίρα του δεν θα είναι καλύτερη από του Σαντάμ Χουσεΐν

Ροχανί: Ο Τραμπ είναι τρελός – Η μοίρα του δεν θα είναι καλύτερη από του Σαντάμ Χουσεΐν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με σημερινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, συνέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ με τον Σαντάμ Χουσεΐν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η μοίρα του δεν θα είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του ιρακινού δικτάτορα.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί συνέκρινε, με σημερινές του δηλώσεις, τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ με τον εκλιπόντα Ιρακινό δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν, αποκαλώντας τον «τρελό»:

«Στην πρόσφατη ιστορία του Ιράν, χρειάστηκε δύο φορές να αντιμετωπίσουμε δύο τρελούς… τον Τραμπ και τον Σαντάμ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ροχανί. Ο ένας ενέπλεξε το Ιράν σε ένα στρατιωτικό πόλεμο (1980-88), ο άλλος σε έναν οικονομικό.

«Ο Σαντάμ εκτελέστηκε για τα εγκλήματά του… Και η μοίρα του Τραμπ δεν πρόκειται να είναι πολύ καλύτερη», δήλωσε ο Ροχανί, προσθέτοντας πως στο τέλος, το Ιράν βγήκε νικηφόρο και στους δύο πολέμους.

«Ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν κατόρθωσε να καταλάβει το νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα του Ιράν, ούτε ο Τραμπ μπόρεσε επίσης να επιβάλει τα σχέδιά του για αλλαγή καθεστώτος», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιράν, λόγω του οκταετούς πολέμου Ιράν – Ιράκ, η Ισλαμική Δημοκρατία χρειάστηκε χρόνια για να ανοικοδομήσει τις παραμεθόριες επαρχίες της, αλλά οι κυρώσεις που επέβαλε ο Τραμπ ήταν ακόμη χειρότερες.

Σημειώνενται πως η Τεχεράνη υποστηρίζει πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επιβληθεί περισσότερες από 1.500 κυρώσεις, που βύθισαν το Ιράν στη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία του.

Ωστόσο, ο Ροχανί εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διάδοχος του Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, θα επαναφέρει τις ΗΠΑ στην πυρηνική συμφωνία της Βιέννης – από την οποία η Ουάσινγκτον, υπό την κυβέρνηση Τραμπ, αποχώρησε μονομερώς το 2018 – ενώ θα άρει και τις κυρώσεις εις βάρος του Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σοβαρό τροχαίο στο Αιγάλεω: Μηχανάκι διαλύθηκε σε σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X