Διεθνή

Ρωσία: «Ίσως τελειώσει ο πόλεμος αν η Ουκρανία αποστρατικοποιηθεί όπως η Αυστρία»!

Ρωσία: «Ίσως τελειώσει ο πόλεμος αν η Ουκρανία αποστρατικοποιηθεί όπως η Αυστρία»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λίγη μόλις ώρα μετά τις δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ για πιθανό συμβιβασμό, ο διαπραγματευτής της Ρωσίας έκανε γνωστό ότι η Ουκρανία εμφανίστηκε στις συνομιλίες διατεθειμένη να υιοθετήσει το μοντέλο Αυστρίας ή Σουηδίας!

Να γίνει δηλαδή ένα αποστρατικοποιημένο κράτος, αλλά με δικό του στρατό.

Η Ρωσία λοιπόν, διαρρέει ότι η Ουκρανία συζητά την ουδετερότητα. Το είχε πει νωρίτερα και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που είχε δείξει το… δρόμο του συμβιβασμού. Και λίγο μετά ήρθε το Κρεμλίνο να διαμηνύσει ότι αν το Κίεβο δεχτεί το μοντέλο Αυστρίας ή Σουηδίας, τότε αυτό θα μπορούσε να φέρει το τέλος του πολέμου, που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου.

Η ιδέα να δημιουργηθεί μια αποστρατικοποιημένη Ουκρανία όπως η Αυστρία θα μπορούσε να είναι ένας συμβιβασμός που θα έφερνε το τέλος του πολέμου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτό είναι το μοντέλο που προτείνει το Κίεβο

“Είναι μια περίπτωση που συζητείται και η οποία θα μπορούσε πραγματικά να είναι ένας συμβιβασμός” είπε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Ria.

Οι όροι της αποστρατικοποίησης που θα περίμενε η Ρωσία, δεν είναι σαφείς αλλά φαίνεται να προτείνεται η Ουκρανία  να διατηρήσει ένα ουδέτερο καθεστώς, αλλά να συνεχίσει να έχει τις δικές της ένοπλες δυνάμεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X