Διεθνή

«Σείεται» η Τουρκία από τις φήμες για θάνατο του Ερντογάν – Απαντά με βίντεο το «Παλάτι» – Όλο το παρασκήνιο

«Σείεται» η Τουρκία από τις φήμες για θάνατο του Ερντογάν – Απαντά με βίντεο το «Παλάτι» – Όλο το παρασκήνιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φήμες για την υγεία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναστατώνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει από νωρίς ο eretikos.gr.

Από τις 4.30 το πρωί κυκλοφορεί στο Twitter hashtag με τη λέξη «πέθανε». Την ίδια ώρα, κυκλοφορεί αντίστοιχα η «απάντηση» ότι πρόκειται για «fake news».

Το όλο θέμα ξεκίνησε από ένα βίντεο του δημοσιογράφου Φατίχ Τεζτζάν ότι «θα ακούσετε κάποιες ειδήσεις σήμερα που θα σας λυπήσουν πολύ, θα σας κάνουν να κλάψετε, αλλά να σταθείτε δυνατοί», χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη.

«Γκρεμοτσακίζεται» η τουρκική λίρα! Ο πληθωρισμός καλπάζει

Το site Haber takvimi στην Τουρκία «πήρε τη σκυτάλη», γράφοντας:

«Έπαθε εγκεφαλικό ο Ερντογάν;»

Ερντογάν

Βίντεο – απάντηση από το «Παλάτι» αλλά…

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Παλάτι και συγκεκριμένα τον Διευθυντή Επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Φαχρετίν Αλτούν, που ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο του Τούρκου Προέδρου, που συνοδεύεται από τη φράση: «Να εμπιστεύεσαι τον φίλο, να φοβάσαι τον εχθρό…».

Το βίντεο δείχνει – θεωρητικά – τον Ερντογάν να αποχωρεί από την Κωνσταντινούπολη για να επιστρέψει στην Άγκυρα.  Και λέμε «θεωρητικά» καθώς χρήστες του Twitter αναφέρουν πως το βίντεο αυτό είναι παλαιότερο.

Ο Καλίν… χρόνια πολλά!

Ο δε Ιμπραΐμ Καλίν, ο άνθρωπος που είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέβασε μια φωτογραφία του Τούρκου προέδρου και ευχήθηκε… χρόνια πολλά.

Επιπλέον, η τουρκική προεδρία, έχει ανεβάσει ένα μήνυμα του Ερντογάν…

 

Από την πλευρά του βουλευτής του AKP, Αχμέτ Χαμντί Τσαμλί, έγραψε επίσης στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ο αρχηγός ήρθε τώρα στην Άγκυρα από την Κωνσταντινούπολη, όσοι προσπαθούν να δαγκώσουν θα σπάσουν τα δόντια τους… Μην εμπιστεύεστε τους δαίμονες…».

Ερντογάν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X