Διεθνή

Σκάνδαλο στη Βρετανία: Θύμα κατασκοπείας φέρεται να έπεσε η Λιζ Τρας όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών

Σκάνδαλο στη Βρετανία: Θύμα κατασκοπείας φέρεται να έπεσε η Λιζ Τρας όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σκάνδαλο στη Βρετανία: Θύμα κατασκοπείας φέρεται να έπεσε η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας στο διάστημα που ήταν υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε «άκρως απόρρητες λεπτομέρειες» των διαβουλεύσεων της Τρας με ξένους συμμάχους, πέραν των προσωπικών μηνυμάτων που ανταλλάχθηκαν με τον στενό συνεργάτη της, τον Κουάζι Κουάρτενγκ, ο οποίος αργότερα διορίστηκε υπουργός Οικονομικών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα μηνύματα φέρονται να αφορούσαν συζητήσεις της τότε επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας με υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τις αποστολές οπλικών συστημάτων, υποστηρίζει η Daily Mail.

Η βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει, κάνει λόγο για λήψη μηνυμάτων που αφορούν διάστημα έως και ενός έτους.

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι τα μηνύματα στα οποία απέκτησαν πρόσβαση οι χάκερ περιελάμβαναν επικρίσεις των Τρας και Κουάρτενγκ για τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, υπογραμμίζοντας «ενδεχόμενο κίνδυνο εκβιασμού».

Μάλιστα κάποια πηγή είπε στην Daily Mail πως το τηλέφωνο της Τρας είχε τόσο «βαρύτατα εκτεθεί», που τοποθετήθηκε σε χρηματοκιβώτιο, το οποίο βρίσκεται σε «ασφαλή κυβερνητική τοποθεσία»!

Αυτό που επισημαίνουν πάντως πολλοί, ήταν το γεγονός ότι η Τρας είχε πέσει θύμα των χάκερς πριν διεκδικήσει την πρωθυπουργία, το θέμα ήταν γνωστό στον Μπόρις Τζόνσον, αλλά αυτός «έθαψε» το θέμα επιτρέποντάς την – ενώ ήταν «ευάλωτη» από τις συνομιλίες της που είχαν υποκλαπεί – να είναι υποψήφια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X