Διεθνή

Στην τελική ευθεία οι εκλογές στη Βρετανία-Τι δείχνουν τα γκάλοπ

Στην τελική ευθεία οι εκλογές στη Βρετανία-Τι δείχνουν τα γκάλοπ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δημοσκοπήσεις για όλα τα γούστα στη Βρετανία τέσσερις μόλις μέρες πριν από τις εκλογές. Ολες, όμως, έχουν ένα κοινό στοιχείο. Δίνουν την πρωτιά στους συντηρητικούς του Μπόρις Τζόνσον με δεύτερους τους εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν. Οι διαφορές κυμαίνονται από 6 ως 15 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση, αφού σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει και τις εξελίξεις σε σχέση με το «διαζύγιο» από την Ε.Ε..

Σύμφωνα με τη μέτρηση της εταιρίας Savanta ComRes για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Telegraph το προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών στενεύει και έχει μειωθεί στις 8 μονάδες από 10.

Ειδικότερα, το Συντηρητικό Κόμμα λαμβάνει ποσοστό 41%, χάνοντας μια μονάδα σε σχέση με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ενώ οι Εργατικοί ενισχύθηκαν κατά μία μονάδα και λαμβάνουν το 33% της πρόθεσης ψήφου.

Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4ης Δεκεμβρίου και 5ης Δεκεμβρίου και το δείγμα ήταν 2.034 πολίτες.

Άλλη δημοσκόπηση της Savanta ComRes για λογαριασμό της Remain United, οργάνωσης κατά του Brexit, που δημοσιεύτηκε σήμερα έδειξε διαφορά έξι μονάδων, με τους Συντηρητικούς να έχουν το 42% της πρόθεσης ψήφου και τους Εργατικούς το 36%.

H δημοσκόπηση αυτή περιελάμβανε τις απαντήσεις που συλλέχθηκαν πριν από τις 4 Δεκεμβρίου.

Από την άλλη πάντως, η δημοσκόπηση της Opinium για τον Observer δίνει προβάδισμα 15 μονάδων στους Συντηρητικούς του Μπόρις Τζόνσον.

Συγκεκριμένα οι Τόρις λαμβάνουν 46% στην πρόθεση ψήφου, οι Εργατικοί 31% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 13%.

Αυτή η μέτρηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4 και 6 Δεκεμβρίου και είχε δείγμα 2.002 πολίτες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X