Διεθνή

Τεράστια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό δύο σπηλαιολόγων(pics&vid)

Τεράστια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό δύο σπηλαιολόγων(pics&vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο σπηλαιολόγοι παγιδεύτηκαν το Σάββατο σε ένα σπήλαιο στο βουνό Τάτρα στην Πολωνία, μετά από έντονη καταιγίδα όταν στενή σήραγγα πριν την έξοδο πλημμυρισμένη με νερό.

Ειδικότερα, οι σπηλαιολόγοι παγιδεύτηκαν στο σπήλαιο Wielka Śnieżna, το μεγαλύτερο και πιο βαθύτερο στο βουνά Tatra, ενώ οι υπηρεσίες διάσωσης ειδοποιήθηκαν από συναδέλφους τους που τους συνόδευαν στην εκδρομή, ανέφερε το TVN.

Αποτέλεσμα εικόνας για Tatra Volunteer Poland the the longest and

 

Στο σημείο επιχειρούν 24 διασώστες, ενώ ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης δήλωσε χθες Κυριακή ότι δεν ήταν ακόμη δυνατή η επαφή με τους δύο σπηλαιολόγους και η ανησυχία αυξανόταν λόγω της έκθεσής τους σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι διασώστες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά για να ανοίξουν διάδρομό ώστε να φτάσουν στους δύο ανθρώπους, αλλά δήλωσαν ότι η διαδικασία δεν θα είναι γρήγορη.

Ο κ. Jan Krzysztof, επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης Tatra, δήλωσε στον πολωνικό τηλεοπτικό σταθμό TVN: «Ο μόνος τρόπος να φτάσετε σε αυτούς είναι μέσω μιας σειράς πολύ περίπλοκων ενεργειών με εκρηκτικά. Έχουμε τα απαραίτητα υλικά αλλά αυτό θα πάρει πολύ χρόνο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για εργασία που θα μπορούσε να διαρκέσει μέρες, αν όχι εβδομάδες. »

Αποτέλεσμα εικόνας για Tatra Volunteer Poland the the longest and

 

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Έκρηξη φορτηγού στην Ουγκάντα με τουλάχιστον 10 νεκρούς

Μια νεκρή και τρεις τραυματίες σε τροχαίο στο Παρθένι Θεσσαλονίκης

Τραμπ: Ο Mike Pence θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων το 2020

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X