Διεθνή

Την Τρίτη στη Ρωσία ο Ερντογάν -Πυρά κατά της ΕΕ

Την Τρίτη στη Ρωσία ο Ερντογάν -Πυρά κατά της ΕΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απειλές προς πάσα κατεύθυνση από τον «Σουλτάνο» – Ξεκίνησαν την επιχείρηση κατά του «Ισλαμικού Κράτους» οι Κούρδοι – Επαφές Άσαντ με Ρώσους αξιωματούχους, ενώ επίκειται το καθοριστικό ραντεβού Πούτιν – Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε συγκεκριμένα «ό,τι χρειάζεται το κάνουμε, Αν χρειάζονται διαπραγματεύσεις, συνομιλίες , τις κάνουμε. Αν χρειαστεί στρατιωτική επιχείρηση, να χτυπήσει, και αυτό το κάνουμε».

Ενώ για την συνάντησή του με τον Ρώσο ομολογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι της Ρωσίας, ο Ερντογάν είπε ότι «την Τρίτη πρώτα ο Αλλάχ θα είμαι στην Ρωσία, στο Σότσι. Και εκεί θα συζητήσουμε αυτά με τον κ. Πούτιν. Και μετά που θα συναντηθούμε και με αυτούς πρώτα ο Αλλάχ θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο τον δρόμο μας.

Αδελφοί μου, είναι φανερό ότι ένα μέρος της επιχείρησής μας είναι υπό το καθεστώς (Άσαντ) το οποίο προστατεύει η Ρωσία. Γι αυτό θα συζητήσουμε με τον κ. Πούτιν την Τρίτη αυτό το θέμα. Γιατί πρέπει να βρούμε μια διέξοδο. Το ίδιο ισχύει και για εκεί. Και πάλι αν γίνει, έγινε. Αν δεν γίνει θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια», ανέφερε επισημαίνοντας:

Πυρά κατά της ΕΕ

«Αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας σχεδόν όλοι στο παρελθόν έχουν την κηλίδα της σφαγής ή της κατοχής ή της αποικιοκρατίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την ομιλία του στην 3η Σύνοδο των Θρησκευτικών Ηγετών των Χωρών της Αφρικής.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην ΕΕ για το εμπάργκο όπλων λέγοντας πως «εκείνοι που επέβαλαν εμπάργκο όπλων σε μας εξαιτίας της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης εξόπλισαν το αιματοβαμμένο χέρι των δολοφόνων της γενοκτονίας της Ρουάντα».

«Ο ”λευκός” άνθρωπος δεν αλλάζει»

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ακόμη και σήμερα ισχύει αυτό που πριν 100 χρόνια είχε παραδεχτεί ο Ουίλιαμ Τζώρτσιλ ότι «μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα».

Κατά τον Τούρκο Πρόεδρο, ακόμη κι αν περάσουν 100 χρόνια δεν αλλάζει η αντίληψη του λευκού ανθρώπου απέναντι στην Αφρική και την Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι «ενώ η δύση ισχυρίζεται ότι τελείωσε η αποικιοκρατία βρίσκουν νέους τρόπους και τη συνεχίζουν».

Όταν η Συρία υποδεχόταν πρόσφυγες απ’ όλο τον κόσμο

Η Τουρκία υπονομεύει την συμφωνία κατάπαυσης πυρός

Ο Άμπντι κατηγόρησε την Τουρκία ότι υπονομεύει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία, εμποδίζοντας την αποχώρηση των μαχητών των FDS από την πόλη Ρας αλ-Άιν.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη και την οποία διαπραγματεύθηκε η Ουάσινγκτον, «περιλαμβάνει ένα ουσιώδες σημείο που ορίζει το άνοιγμα ενός διαδρόμου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο επικεφαλής των FDS στο AFP.

Όμως οι «Τούρκοι εμποδίζουν την αποχώρηση από τον τομέα της Ρας αλ-Άιν, εμποδίζουν την έξοδο των δυνάμεών μας, των τραυματιών και των αμάχων».

Διαψεύδει η Τουρκία

Η Τουρκία διέψευσε ότι εμπόδισε την αποχώρηση των κουρδικών συριακών δυνάμεων από τη βορειοανατολική Συρία, όπως ανέφερε νωρίτερα ένας διοικητής των Κούρδων.

Οι κουρδικές δυνάμεις «διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες για να σαμποτάρουν την αμερικανοτουρκική συμφωνία» που προβλέπει την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας μέχρι την Τρίτη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Δείτε ακόμη:

Πατριός βίαζε ανήλικη επί μία τετραετία

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X