Διεθνή

Το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται αποτελεσματικό απέναντι στην ινδική μετάλλαξη

Το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται αποτελεσματικό απέναντι στην ινδική μετάλλαξη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο συνιδρυτής της BioNTech Ουγούρ Σαχίν την Τετάρτη εξέφρασε την πεποίθησή ότι το εμβόλιο που η εταιρεία του ανέπτυξε από κοινού με την Pfizer λειτουργεί εναντίον της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού.

«Εξακολουθούμε να δοκιμάζουμε την ινδική παραλλαγή, αλλά η ινδική παραλλαγή έχει μεταλλάξεις για τις οποίες έχουμε ήδη κάνει δοκιμές και για τις οποίες λειτουργεί το εμβόλιο, γι ‘αυτό είμαι σίγουρος» δήλωσε ο Σαχίν.

«Το εμβόλιο έχει κατασκευαστεί με έξυπνο τρόπο και είμαι πεπεισμένος ότι η οχύρωσή μας θα κρατήσει. Και αν πρέπει να ενισχύσουμε ξανά το οχυρό μας, τότε θα το κάνουμε, για αυτό δεν ανησυχώ» πρόσθεσε.

Η Ινδία αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα κρούσματα και θανάτους και αυξάνονται οι φόβοι ότι η παραλλαγή θα μπορούσε να συμβάλει στην εξελισσόμενη καταστροφή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι η παραλλαγή B.1.617 που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία είχε εντοπιστεί από την Τρίτη σε «τουλάχιστον 17 χώρες».

Το εμβόλιο BioNTech-Pfizer ήταν το πρώτο που πήρε έγκριση στη Δύση και έκτοτε έχει αναπτυχθεί σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X