Διεθνή

Conflict Armament Research: «Το ISIS προμηθευόταν οπλισμό από τη νότια Τουρκία»

Conflict Armament Research: «Το ISIS προμηθευόταν οπλισμό από τη νότια Τουρκία»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ομάδα παρακολούθησης οπλισμού με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το επονομαζόμενο Ισλαμικό Κράτος προμηθευόταν βασικά εμπορεύματα μέσω οικογενειακών εταιρειών και μεμονωμένων ατόμων, που βρίσκονταν στη νότια Τουρκία.

Η Conflict Armament Research δημοσίευσε μια μελέτη, η οποία δείχνει ότι το ISIS μπόρεσε να δημιουργήσει μια αποθήκη υλικού για ένα πρόγραμμα παραγωγής όπλων στο Ιράκ και τη Συρία από το 2015-2019 μέσω ατόμων και εταιρειών στη νότια Τουρκία και αλλού.

Το αυτοαπακαλούμενο Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκε πέρσι από τα πρώην οχυρά του στο Ιράκ και τη Συρία, όπου ήθελε να οικοδομήσει ένα εξτρεμιστικό αποκαλούμενο χαλιφάτο, αλλά οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η τεχνογνωσία και οι συνδέσεις στο δίκτυο εφοδιασμού του δεν έχουν εκλείψει.

Το ISIS «προμηθεύτηκε βασικά εμπορεύματα μέσω ομάδων συνδεδεμένων οικογενειακών εταιρειών και μεμονωμένων ατόμων που βρίσκονται κοντά σε βασικές συνοριακές διαβάσεις στην επικράτεια του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε η CAR, προσθέτοντας ότι αυτές οι ομάδες επικεντρώθηκαν στις πόλεις Σιβερέκ και Ακτσακαλέ στη νότια Τουρκία, από όπου έγινε και η τελευταία εισβολή των φιλοτουρκικών μονάδων προς τη Συρία.

Η CAR τόνισε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι αυτές οι εταιρείες εν γνώσει τους συνεργάτες στις προσπάθειες προμηθειών του ISIS ή ένοχοι για κάποιο αδίκημα, χωρίς και να αποκλείεται κάτι τέτοιο.

«Ωστόσο, ενήργησαν ως βασικά σημεία σύνδεσης στις αλυσίδες εφοδιασμού που προμήθευαν τις δυνάμεις των τζιχαντιστών», ανέφερε η έκθεση προσθέτοντας ότι αυτές οι αλυσίδες έχουν τη βάση τους στο ευρύτερο περιβάλλον δύο οικογενειών στην περιοχή.

Μιχαηλίδου κατά δημάρχου Ζακύνθου για το απαράδεχτο σχόλιο για τα ΑΜΕΑ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X