Διεθνή

Το τεράστιο deal του Κατάρ με την Ευρωπαϊκή Ενωση

Το τεράστιο deal του Κατάρ με την Ευρωπαϊκή Ενωση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Κατάρ επιδίωκε όχι μόνο το “ξέπλυμα”  του ονόματός του και της φήμης του από Ευρωβουλευτές και άλλα στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και ένα μεγάλο deal με τεράστια σημασία γι΄ αυτό.

Ενώ οι μέχρι στιγμής πληροφορίες συνδέουν τις δωροδοκίες με την αναφορά της Εύας Καϊλή στην υποτιθέμενη πρόοδο του Κατάρ στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών εν όψει του Μουντιάλ, το Politico αποκαλύπτει ότι υπάρχουν υποψίες ότι το Κατάρ έκλεισε ένα μεγάλο και επικερδές deal.

Η συγκεκριμένη συμφωνία δίνει στον εθνικό αερομεταφορέα του Κατάρ και μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, την Qatar Airways, απεριόριστη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά των 450 εκατ. ατόμων.

Η συμφωνία αντικαθιστά μια σειρά διμερών συμφωνιών και πωλήθηκε από τους υποστηρικτές της ως τρόπος διασφάλισης θεμιτού ανταγωνισμού και κοινών κοινωνικών και εργασιακών προτύπων. Ωστόσο, καταδικάστηκε από τμήματα του ευρωπαϊκού αεροπορικού τομέα.

Όμως παρά τις επικρίσεις από την ευρωπαϊκή βιομηχανία των αερομεταφορών, η ΕΕ υπεραμύνθηκε του deal, λέγοντας ότι θα δώσει «ευκαιρίες και στις δύο πλευρές».

Σύμφωνα με το Politico, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, ευρωβουλευτές αναζητούν τρόπους να παγώσουν το deal.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X