Διεθνή

Τουρκία: 21 νεκροί από τη χιονοστιβάδα στο Βαν

Τουρκία: 21 νεκροί από τη χιονοστιβάδα στο Βαν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τους 21 έφθασαν οι νεκροί από την χιονοστιβάδα στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet που επικαλείται τον τοπικό κυβερνήτη, ενώ δεν υπάρχουν νεότερα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων που βρίσκονται θαμμένοι κάτω από το χιόνι.

Οι αγνοούμενοι αυτοί είναι, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα που επικαλείται έναν Τούρκο αξιωματούχο, διασώστες οι οποίοι είχαν μεταβεί στο σημείο εκείνο για να αναζητήσουν δύο ανθρώπους που είχαν καταπλακωθεί από προηγούμενη χιονοστιβάδα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Μεκί Αρβάς, περίπου 300 εργαζόμενοι υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης είχαν κληθεί κοντά στην περιτριγυρισμένη από βουνά πόλη Μπαχτσεσεχίρ, ενώ ο κυβερνήτης Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 25 μέλη της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν, ωστόσο, πληροφορίες για την κατάστασή τους.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι 30 άνθρωποι έχουν διασωθεί από χθες.

Η πρώτη χιονοστιβάδα έθαψε ένα εκχιονιστικό όχημα κι ένα μικρό λεωφορείο, με αποτέλεσμα να πεθάνουν πέντε άνθρωποι και άλλοι δύο να αγνοούνται. Ο χειριστής του οχήματος και επτά επιβάτες κατάφεραν να διαφύγουν ζωντανοί.

Το πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι ο χειριστής, Μπαχατίν Καραγκουλέ, είχε παγιδευτεί κάτω από το χιόνι για περίπου 25 λεπτά πριν καταφέρει να σπάσει ένα παράθυρο και να διαφύγει. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ίδιος ανέφερε ότι περπατούσε προς ένα χωριό πριν να συναντήσει ένα όχημα και ζητήσει βοήθεια από τον οδηγό του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X