Διεθνή

Τζέρεμι Κόρμπιν: Ο Τζόνσον πρέπει να λογοδοτήσει στους βουλευτές

Τζέρεμι Κόρμπιν: Ο Τζόνσον πρέπει να λογοδοτήσει στους βουλευτές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν έγραψε στην βασίλισσα Ελισάβετ, για να της εκφράσει την ανησυχία του για την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον όσων αφορά την αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να λογοδοτήσει στους βουλευτές αφού επιδιώκει την αύξηση του χρόνου κατά τον οποίο το κοινοβούλιο δεν θα βρίσκεται σε λειτουργία, δήλωσε ο ίδιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Πρέπει να λογοδοτήσει στο κοινοβούλιο – όχι κλείνοντας το κοινοβούλιο, αλλά παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις και απαντώντας στις ερωτήσεις… Όταν το κοινοβούλιο θα συνέλθει βάσει του χρονοδιαγράμματός του για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την επόμενη εβδομάδα, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να προωθήσουμε νομοθεσία για να προλάβουμε αυτό που πάει να κάνει και το δεύτερο θα είναι η κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του σε κάποια στιγμή», είπε.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ επέπληξε τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Κορμπίν, την περασμένη Τετάρτη γιατί να μην επιδιώξει ψήφο μη εμπιστοσύνης εναντίον του νεοεκλεγέντος Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον

Ο Jeremy Gorbitz δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει τον Johnson με ψήφο μη εμπιστοσύνης.

Αφού ο Johnson ανακοίνωσε σε επιστολή προς τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ότι θα ζητήσει από τη βασίλισσα Ελίζαμπεθ Β΄να αναστείλει το Κοινοβουλευτικό έργο έως τις 14 Οκτωβρίου, λίγες εβδομάδες πριν από την 31η Οκτωβρίου, που λήγει η διαπραγμάτευση για το Brexit, ώστε να μην υπάρξει χρόνος για νομοθεσία .

Οι βουλευτές πρέπει να μπλοκάρουν μια διαπραγμάτευση Brexit, αναφέρει.

Ο Τζόνσον, ωστόσο, δηλώνει ότι θέλει να παρουσιάσει μια νέα ατζέντα στη χώρα με μια ομιλία της βασίλισσας που θα ανοίξει μια νέα συνεδρίαση του Κοινοβουλίου και θα καθησυχάσει τους βουλευτές και ότι το Κοινοβούλιο θα έχει «αρκετό χρόνο» για να συζητήσει το Brexit.

Ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ο Trump εισήλθε στη συζήτηση του Brexit. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη σύνοδο της G-7 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Trump δήλωσε ότι η πρώην Πρωθυπουργός Theresa May δεν ήταν σε θέση να κάψει μια συμφωνία παρά την συμβουλή του.

«Η Τερέζα δεν μπόρεσε να κάνει τη συμφωνία. Της έδωσα τις ιδέες μου για να κάνει τη συμφωνία πολύ νωρίς, αλλά επέλεξε άλλο δρόμο και αυτός δεν λειτούργησε τόσο καλά », είπε ο Trump.

Ο σύμβουλος του Trump για την εθνική ασφάλεια, John Bolton, πρότεινε επίσης τομεακές εμπορικές συμφωνίες ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit.

Ο Johnson είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X