Διεθνή

Βραζιλία: Ο Λούλα ξέσπασε σε λυγμούς – «Ποτέ δεν περίμενα ότι η πείνα θα επέστρεφε στη χώρα (vid)

Βραζιλία: Ο Λούλα ξέσπασε σε λυγμούς – «Ποτέ δεν περίμενα ότι η πείνα θα επέστρεφε στη χώρα (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Λούλα ντα Σίλβα ξέσπασε σε κλάματα την Πέμπτη (10/11/2022) κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την πείνα στη Βραζιλία καθώς υποσχέθηκε να μετριάσει το αυξανόμενο πρόβλημα στη χώρα.

«Αν μέχρι να τελειώσω τη θητεία μου, κάθε Βραζιλιάνος τρώει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, θα έχω εκπληρώσει την αποστολή της ζωής μου για άλλη μια φορά», είπε ο επανεκλεγμένος πρόεδρος προτού ξεσπάσει σε κλάματα.

Ο Λούλα δικαιολόγησε τα δάκρυά του λέγοντας ότι «ποτέ δεν πίστευε ότι η πείνα θα επέστρεφε στη Βραζιλία».

«Ποτέ δεν περίμενα ότι η πείνα θα επέστρεφε σε αυτή τη χώρα, ποτέ», είπε ο Λούλα, ο οποίος μείωσε την πείνα και την ακραία φτώχεια με τη βοήθεια της έκρηξης των εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του 2003-2010.

Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα δώσει προτεραιότητα «στην επιβίωση του ανθρώπινου είδους» αντί να εξετάζει το ΑΕΠ, την οικονομία ή τη μακροοικονομία.

Στη Βραζιλία, ο αχαλίνωτος πληθωρισμός και οι επιπτώσεις από την πανδημία ώθησαν την επισιτιστική ανασφάλεια σε επίπεδα σχεδόν πρωτόγνωρα πριν από μια δεκαετία, με έναν στους τρεις Βραζιλιάνους να λέει ότι δυσκολεύεται να ταΐσει την οικογένειά του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X